Dia Internacional dels Museus al Vallès Oriental

Dia Internacional dels Museus al Vallès Oriental

Un any més, des del Departament de Cultura de la Generalitat es proposa al conjunt de museus catalans sumar-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2024, tot organitzant jornades de portes obertes i activitats que segueixin el lema de l’ICOM, que enguany és ‘Museus per l’educació i la investigació‘.

Aquest 2024, la celebració del Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit dels Museus, ambdós seran dissabte 18 de maig. És, per això, que animem als museus a concentrar les iniciatives relacionades amb el DIM durant tot el cap de setmana, dissabte 18 i diumenge 19 de maig, si bé es poden organitzar activitats al llarg de tota la setmana, des de dilluns 13 fins diumenge 19 de maig, en funció de l’agenda i la disponibilitat de cada equipament.

Per al DIM 2024, es continuarà donant suport als museus catalans. D’una banda, s’ha creat una imatge gràfica conjunta perquè els diferents equipaments la puguin adaptar i utilitzar i, de l’altra, es farà la màxima difusió a través dels canals propis de totes les iniciatives que els museus organitzin tant de forma individual com a través de les xarxes de les quals formen part.

Com sempre, la campanya es farà en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM i de totes les administracions amb responsabilitats patrimonials: les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i l’ICUB. I amb el treball de suport de les xarxes de museus: Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, Xarxa de Museus d’Arqueologia i Jaciments de Catalunya, Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya, Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

El Dia Internacional dels Museus és un moment clau per mostrar tota la feina que es fa des dels museus i que el lema de l’ICOM d’enguany recull perfectament.

 

Info: https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/

Tags:

Feu un comentari