Canovelles

Canovelles és un poble que sorprèn, amb molts indrets per descobrir. Tothom que l’ha visitat descriu així aquest petit municipi. La part urbana de Canovelles s’anomena Barriada Nova i és on es desenvolupen la majoria d’activitats i es concentra la major part de la població. Però els voltants de Canovelles són d’una gran bellesa que sorprèn a qui els descobreix.

El patrimoni de Canovelles és petit, però d’un gran valor arquitectònic i arqueològic. Destaca el nucli antic d’origen medieval. En aquesta zona se situen els edificis i les cases de pagès més antigues que conformen el patrimoni històric de Canovelles i també l’església de Sant Fèlix, un dels pocs edificis de Catalunya del primer romànic, probablement edificada en la segona meitat del segle XI.

Des de l’era de la rectoria, un lloc elevat i tranquil, es pot observar tot el paisatge de Canovelles i de les poblacions properes. Cal destacar les masies del municipi –que recorden el Vallès medieval– el mercat del diumenge, un dels més importants de Catalunya, o el torrent d’en Fangues i la font de Can Duran, entre altres paratges.


Apropa’t i viu Canovelles

Veure-les totes
escut_de_canovelles-svg

Adreça

Pl. de l'Ajuntament, 1, 08420 Canovelles, Barcelona, España.

Dades de contacte

Telefon 938464555

Web http://www.canovelles.cat/