La Garriga

LA GARRIGA, aigua, natura, arquitectura

Situada al nord del Vallès Oriental, molt a prop de Barcelona (C-17 / Rodalies 3), la Garriga compta amb diversitat d’atractius turístics.

Termalisme, modernisme i natura, conformen un entorn equilibrat, on els més petits detalls conviden a l’esbarjo i a la placidesa. Les característiques mediambientals del municipi, amb un clima suau, temperat i sec, exempt de boira per les seva situació geogràfica, fan de la Garriga un lloc privilegiat.

La vila actual és fruit de la transformació urbanística que va conèixer la població a mitjan segle XIX fins a esdevenir un dels centres de lleure i termalisme de la burgesia catalana.

Les seves aigües termals ja eren conegudes abans de la nostra era i també els romans se’n van servir. La primera explotació moderna de les aigües és del 1840, amb el balneari Blancafort.

El modernisme, sobretot d’estiueig (i també el noucentisme o l’eclecticisme), deixa una empremta importat al municipi, amb uns 220 elements arquitectònics catalogats, entre els quals destaca l’Illa Raspall, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), o les impressionants cases a l’entorn del Passeig. El conjunt patrimonial de l’església de la Doma (s.XII-XVI), amb el cementiri vell i el retaule gòtic dedicat a Sant Esteve, és un altre dels elements destacats i visitables, així com la vil•la romana de can Terrers (també declarada BCIN).

La Garriga es troba entre els Cingles de Bertí i el Parc Natural del Montseny (el Centre de Visitants n’és Punt d’Informació) i trobareu diferents senders senyalitzats per gaudir de la natura i de l’entorn rural.

Algunes cites obligades que no et pots perdre són la Fira de la Botifarra, al febrer, la Festa de Corpus, al juny, i les Jornades Modernistes, al juliol. Vine i participa.


Apropa’t i viu la Garriga

Veure-les totes
escut_de_la_garriga

Adreça

Plaça de l'Església, 2, 08530 La Garriga, Barcelona, España.

Dades de contacte

Telefon 938605050

Email oac@ajlagarriga.cat

Web https://www.lagarriga.cat/