Sant Fost de Campsentelles

Sant Fost de Campsentelles es troba al vessant vallesà de la Serralada de Marina, a la comarca del Vallès Oriental i en el límit amb el Maresme i el Barcelonès. Limita amb els termes de Tiana, Badalona, Montcada i Reixac, La Llagosta, Mollet, Martorelles i Sta. Maria de Martorelles.

L’extensió del terme municipal és de 13,16 Km2. L’alçada mitjana de Sant Fost és d’uns 140 m. El punt més alt és el cim de la Creu Peluda d’en Torres amb 466 m. Altres turons són el Pi Candeler (461 m) i La Coscoiada (465 m) situats a la Serralada de les Maleses-Montalegre. Les àrees de bosc més importants són les de la Conreria, La Nau i la zona de Can Torrents Vell-Mas Llombart.

Durant la Guerra Civil, el poble canvià de nom i passà a dir-se Alba del Vallès. El juliol de 1936 l’antiga església fou totalment destruïda. L’actual església parroquial fou inaugurada el 1941 i el pòrtic de la façana fou acabat el 1978. La Casa de la Vila o Ajuntament data del 1933, quan fou inaugurat pel President de la Generalitat, Francesc Macià. Una altra dada d’interès és que l’actual municipi de La Llagosta va pertànyer a Sant Fost fins l’any 1945.

A finals dels anys 70 s’inicià l’actual urbanització Sant Fost Residencial, però va ser a partir de la dècada dels 80 que es va produir la gran expansió urbanística de Sant Fost (la població va passar de 2.595 habitants el 1979 a 4.425 el 1989). I de 1989 fins al 2010 gairebé es torna a duplicar la població ja que passa tenir-ne, 8.292.

Econòmicament, Sant Fost va ser fins els anys 50 un poble eminentment agrícola, d’on destaquen el conreu de la vinya , la patata, els cereals i productes hortícoles. També es treia molta llenya i carbó vegetal dels seus frondosos boscos (cal recordar aquí el vell adagi dels nostres avis: Martorelles, Cabanyes i Sant Fost, tres parròquies dintre un bosc). Avui Sant Fost és un poble industrial, les fàbriques es concentren a la zona de Can Calet i el Besòs.


Apropa’t i viu Sant Fost de Campsentelles

Veure-les totes
sant_fost_de_campsentelles_escut

Adreça

Plaça la Vila, 1, 08105 Sant Fost de Campsentelles, Barcelona, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 935796980

Web http://www.santfost.cat/