Cardedeu

El municipi de Cardedeu està situat al centre de la depressió del Vallès, a la part baixa de la riera de Cànoves que travessa el terme. Constitueix un punt estratègic en les vies de comunicació entre Barcelona i Girona, fet que ha marcat el seu desenvolupament històric.La primera notícia històrica del municipi és del segle X, en què apareix el nom de “Carotitulo”. La parròquia està documentada del 1012 i pertanyia al terme del Castell de Vilamajor. Cardedeu va adquirir un caràcter urbà a partir del 1272, quan Jaume I li va atorgar caràcter de batllia. La transformació de Cardedeu en vila moderna va tenir lloc a finals del segle passat amb la construcció de la línia de tren (1860) i de la carretera comarcal (1865).

Cardedeu va créixer amb aquestes noves vies. Un creixement singular amb magnífiques torres modernistes bastides per estiuejants barcelonins va atorgar un caràcter distintiu a la Vila. Cardedeu avui és un poble de 17.000 habitants amb un marcat caràcter comercial i de serveis. Al centre històric hi trobem una combinació perfecta entre tradició i modernitat: patrimoni, cultura, comerç…. que es complementa amb l’oferta cultural i comercial que també ofereixen altres zones del municipi com l’Estalvi o el Poble Sec.

A Cardedeu hi tenen lloc un gran nombre d’esdeveniments culturals al llarg de l’any; s’hi celebren totes les festes i tradicions pròpies de Catalunya així com les pròpies i originals del municipi. A l’estiu, al voltant del 15 d’agost, s’hi celebra de la Festa Major. A la tardor, durant la primera quinzena d’octubre, tenen lloc les escenes d’estiueig: representació de la recollida de les cases per part dels estiuejants a Cardedeu i retorn cap a casa. A l’hivern, la primera quinzena de desembre, la fira de Nadal i del Torró Artesà. I durant la primavera, al voltant del 15 de maig, té lloc la Fira de Sant Isidre, fira multisectorial on té una presència molt marcada el sector ramader de Cardedeu i rodalies.


Apropa’t i viu Cardedeu

Veure-les totes
escut_de_cardedeu

Adreça

Plaça de Sant Joan, 1, 08440 Cardedeu, Barcelona, España.

Dades de contacte

Telefon 938444004

Web http://www.cardedeu.cat/