Campins

Campins és un petit municipi de la Comarca del Vallès Oriental, que disposa d’ una situació privilegiada a la falda del Montseny. Amb una climatologia generosa que no permet temperatures extremes al llarg de les diferents estacions de l’ any. El nostre poble era un lloc on venia molta gent a fer cures de salut, anys enrera. Estem estratègicament situats: a tocar del mar (Arenys de Mar) i de la muntanya (El Turó de l’Home).

El municipi té 296 habitants (any 2000), repartits entre el petit casc urbà i les nombroses cases disperses. El terme és muntanyós i boscós, sobretot el sector nord. A la meitat sud, on el relleu és més suau, es concentra pràcticament tota la població. En aquestes terres baixes s’ alternen els serrats i els sots, que es projecten paral·lelament, cap al migdia, com els dits d’una mà.

Campins, malgrat la seva modestia com entitat de població, és singular en molts aspectes. Està sobre una cubeta lacustre que va existir fa trenta milions d’anys. Les margues que es van dipositar van ser explorades a principi del segle, per la primera fàbrica de ciment del pais. Per una altra banda, el clima és el seu privilegi més gran – benigne a l’hivern, airejat a l’estiu -, que sumat a un entorn natural muntanyós i atractiu, expliquen la forta tradició turística d’aquest poble del Montseny.

De fet a Campins no només trobareu una àmplia oferta gastronòmica, sinó la possibilitat d’efectuar passejos i excursions per un ambient rural harmoniosament humanitzat.


Apropa’t i viu Campins

Veure-les totes
escut_de_campins

Adreça

Plaça Vila, 8, 08472 Campins, Barcelona.

Dades de contacte

Telefon 938475030

Web https://campins.cat/