L’Ametlla del Vallès

L’Ametlla del Vallès és una vila situada a la comarca del Vallès Oriental, entre les valls del riu Congost i del Tenes i al peu de la serralada Prelitorial, al sud dels Cingles del Bertí. Aquesta ubicació proporciona dos tipologies de paisatge ben diferenciades: per una banda la plana vallesana, i per l’altra un de molt més muntanyós que arriba al cim de Puiggraciós, a tocar dels Cingles de Bertí.

L’Ametlla del Vallès gaudeix d’un clima mediterrani, i un dels seus principals atractius és el seu patrimoni modernista (Joaquim Manuel Raspall fou arquitecte municipal), passant de ser un poble de caràcter rural a una vila d’estiueig a principis del segle XX, per acabar esdevenint un centre de segones residències. Per descobrir les seves fantàstiques cases modernistes es pot fer a través de la Ruta del Modernisme d’Estiueig a l’Ametlla del Vallès.

Cal destacar, també, l’important nombre de masies existents (hi ha un itinerari per a conèixer la seva història) i la rellevància del patrimoni natural del poble. En aquest sentit, l’Ametlla gaudeix de diferents recorreguts naturals que ens ajuden a identificar la seva diversa flora i fauna, així com un recorregut específic per les 16 fonts vertebrat entorn el torrent del Verder.

La gastronomia també té un paper important, amb una cuina pròpia, d’autor i popular catalana.

L’Ametlla del Vallès gaudeix d’una vida associativa molt dinàmica, amb entitats centenàries tals com la Coral Lo Lliri. La cultura, doncs, forma part d’un dels eixos vertebradors del municipi, amb l’organització de la Tardoral de Teatre, del Cicle de Jazz, la Fira de Nadal, el Carnaval i el seu Ball de Gitanes o la Fira de Sant Ponç, entre d’altres.


Apropa’t i viu l’Ametlla del Vallès

Veure-les totes
escut_de_lametlla_del_valles

Adreça

Ajuntament de l'Ametlla del Vallès Plaça de l'Ajuntament, 1 08480 L'Ametlla del Vallès.

Dades de contacte

Telefon 938432501

Web http://www.ametlla.cat/