Lliçà de Vall

Lliçà de Vall és un municipi de la comarca del Vallès Oriental que té una extensió de 10,83 quilòmetres quadrats. És un municipi situat a 6 quilòmetres de Granollers i a 25 quilòmetres de Barcelona i gaudeix de bones comunicacions viàries (C-17, C-155, BV-1602).

El riu Tenes travessa el poble de nord a sud i és l’element comú amb la resta de municipis de la Vall del Tenes, que engloba bona part dels municipis de Castellcir, Castellterçol, Sant Quirze de Safaja, Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells, l’Ametlla del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt i Parets.

El riu Tenes deixa un marge de plana més ampla a la banda de Granollers, anomenada plana de Les Torres, que a l’oest, on s’enlaira el nucli principal de població, a una desena de metres per sobre del nivell del riu.

Lliçà de Vall, que s’alça a 125 metres d’altitud, té en el turó de Can Farners, amb 213 metres, el punt més alt del terme.

Lliçà de Vall presenta un relleu condicionat per la xarxa de torrents i rierols que el travessen. El municipi destaca per la dispersió dels nuclis urbans. Si en fixem en el paisatge lliçanenc es troba fortament urbanitzat i industrialitzat, sobretot a la zona sud.

Tanmateix encara hi ha espais agrícoles i zones boscoses amb pins, roures i alzines (bosc de Can Prat, de les Argelagues, de Tetuan, de Can Farners, de Can Vilardebò, Bosc Codern…).

L’oferta comercial es troba distribuïda bàsicament en tres nuclis: la Plaça de la Vila,  l’Avda. Montserrat i l’ Avda. Catalunya.

Els dissabtes al matí se celebra el mercat ambulant a la Plaça de la Vila, amb parades de productes variats.


Apropa’t i viu Lliçà de Vall

Veure-les totes
escut_de_llica_de_vall

Adreça

C/ Plaça de la Vila, s/n 08185 Lliça de Vall.

Dades de contacte

Telefon 938439000

Web https://www.llissadevall.cat/