Vilanova del Vallès

La Parròquia de Sant Esteve de Vilanova del Vallès (coneguda també per Santuari de Santa Quitèria) és un dels indrets amb més història de Vilanova del Vallès. Els seus vestigis documentals es remunten al segle X.

L’església actual (a part de vestigis anteriors) està conformada en tres estils arquitectònics: una part romànica (base i campanar) una altra de gòtica (nau central i altar de Santa Quitèria) i una altra de renaixentista (façana i nau del Santíssim o altar del Roser).

A part del seu patró principal, Sant Esteve, i el co-patró Sant Sebastià, del qual se celebren dues festes, se celebra també l’aplec de Santa Quitèria per la segona Pasqua.

Gaudeix d’un entorn encantador i d’una visita deliciosa sobre part del Vallès Oriental, amb vistes al Montseny, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i el pic del Puigmal al Pirineu.

Part de Vilanova del Vallès està inclòs dins del Parc de la Serralada Litoral, i és concretament en el nostre municipi on trobarem el punt més alt d’aquest parc, amb el turó de Céllecs d’alçada màxima (534 m), coronat per les restes d’un poblat ibèric i el bosc que s’estén als vessants de ponent, dins els límits del Parc de la Serralada Litoral.


Apropa’t i viu Vilanova del Vallès

Veure-les totes
vilanova_del_valles_escut

Adreça

Plaça de l'Ajuntament, 1 08410 Vilanova del Vallès.

Dades de contacte

Telefon 938459277

Web https://www.vilanovadelvalles.cat/