Parc Natural del Montseny

El massís del Montseny dibuixa una de les siluetes més emblemàtiques del Vallès Oriental. Declarat Reserva de la Biosfera, la seva vegetació és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de les grans ciutats.

Els amants de la muntanya i el senderisme han de saber que tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del Turó de l’Home i les Agudes (1.706 i 1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el Pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m). Aquests queden units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, respectivament, i són perfectament accessibles per realitzar-hi excursions i caminades.

Dins del territori del parc natural podem trobar, també, pobles petits i acollidors amb una bona oferta gastronòmica, perfectes per recuperar forces. Campins, Fogars de Montclús, el mateix poble del Montseny o la costa del Montseny en són alguns exemples.

Per fer excursions, suggerim entrar a la web de Diputació de Barcelona sobre els Parc Naturals o a la web del programa Viu el parc!, on trobareu informació dels indrets més rellevants i emblemàtics del parc. També hi ha informació de diferents activitats relacionades amb la natura, l’entorn i el patrimoni. Els trajectes a peu són de dificultats diferents. En general, viure el parc, representa una manera de cercar i trobar la tranquil·litat en un entorn natural excel·lent que convida a deixar-se anar.

L’oferta d’allotjament és també variada: des de càmpings a hotels, passant per meravelloses i autèntiques cases rurals, que faran que la vostra visita sigui inoblidable.

Més informació