Figaró-Montmany

Figaró-Montmany és la porta d’entrada a la vall del Congost, el corredor que comunica les planes del Vallès i d’Osona, estret tallant de la Serralada Prelitoral. És un municipi abrupte d’orografia difícil, que al llarg de la història desplaçà l’assentament de la població des de Montmany i Vallcàrquera cap al fondal de la vall del Congost, emplaçant-se on es troba ara. Pocs són els municipis com Figaró-Montmany que ofereixin la possibilitat d’accedir a paratges de gran bellesa natural utilitzant el tren com a transport.

Sorprèn trobar tan a prop de Barcelona un municipi de muntanya, amb el nucli encabit entre dos espais naturals com són els Cingles de Bertí i el Parc Natural del Montseny.

L’accessibilitat amb tren fa de Figaró-Montmany uns dels municipis més idonis per als visitants que busquen caminar gaudint en plenitud de la natura i fer-ho de la forma més sostenible.

L’entorn de la vall del Congost, on s’ubica el Figaró, està inclòs en la Reserva de la Biosfera del Montseny. Aquesta figura de protecció de la Unesco es va crear per a preservar un territori on l’activitat humana ha sabut conviure força bé amb la preservació del medi natural. Elements del patrimoni natural i cultural ens recorden aquesta història de convivència en paratges tan singulars com el turó de Tagamanent, Vallcàrquera, el sot del Bac, els cingles de Bertí o Puiggraciós.


Apropa’t i viu Figaró-Montmany

Veure-les totes
escut_de_figaro-montmany

Adreça

Carretera de Ribes, 42-44, 08590 Figaró-Montmany, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 938429111

Web http://www.figaro-montmany.cat/