Sant Antoni de Vilamajor

INTRODUCCIÓ

Sant Antoni de Vilamajor està situat a la comarca del Vallès Oriental, en una privilegiada i fèrtil plana entre dos massissos declarats parcs naturals: el Montseny i el Montnegre-Corredor. Es troba situat a 12 km de Granollers i a 45 km tant de Barcelona com de Girona, molt ben comunicat per l’autopista AP-7 i per la xarxa de ferrocarrils de Rodalies.

El terme municipal ocupa 13,7 km2 i es troba situat a 250 metres sobre el nivell del mar. El clima és de tipus mediterrani, amb temperatures suaus a l’hivern i càlides a l’estiu.

DESCRIPCIÓ DEL POBLE

Sant Antoni de Vilamajor té més de 6000 habitants (2021). El centre neuràlgic és la Plaça de la Vila, just davant de l’edifici de l’Ajuntament, ubicat a la magnifica masia de Can Perpunter (datada al segle XV). Molt a prop hi ha la Biblioteca municipal i les Escoles Velles, que alberguen el centre d’informació i el casal sociocultural.

El centre urbà s’estructura al voltant de tres carrers plens d’història: el carrer Vell (habitat, com a mínim, des del segle XIII), el carrer Nou i el carrer de França. Un altre dels punts de trobada de les vilamajorines és el parc de Can Sauleda, zona d’esbarjo al voltant de la riera de Vilamajor. A prop d’aquesta zona trobem l’espai Francesc Bardera (ubicat a l’antic safareig municipal) i l’espai dedicat al mercat dominical.

Propers al poble hi ha les àrees residencials de les diferents urbanitzacions: Sant Julià d’Alfou, Can Miret, Les Pungoles i Can Vila. Totes elles gaudeixen de zones esportives i fàcil comunicació, comptant, a més, amb un privilegiat accés a l’entorn natural que les rodeja. Sant Antoni de Vilamajor disposa una nodrida xarxa de camins i de racons plens d’Història, com l’església romànica de Sant Julià d’Alfou o les antigues capelles de Sant Lleïr i la de Sant Jaume de Rifà, ambdues també d’origen medieval.

La resta del terme municipal compta amb nombroses cases i masies. Aquestes estan ubicades en entorns idíl·lics de les planes agrícoles i boscoses dels diversos veïnats rurals: La Freixeneda, Alfou, Les Valls, El Pla i Vallserena.

Veure-les totes
sant_antoni_de_vilamajor_escut

Adreça

Plaça de la Vila, 5, 08459 Sant Antoni de Vilamajor, Barcelona, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 938452400

Email ajuntament@savilamajor.cat

Web http://www.santantonidevilamajor.cat/