Sant Antoni de Vilamajor

INTRODUCCIÓ

Sant Antoni de Vilamajor està situat a la comarca del Vallès Oriental, en una privilegiada i fèrtil plana entre dos massissos declarats parcs naturals: el Montseny i el Montnegre-Corredor. Es troba situat a 12 km de Granollers i a 45 km tant de Barcelona com de Girona, molt ben comunicat per l’autopista AP-7 i per la xarxa de ferrocarrils de Rodalies.

El terme municipal ocupa 13,7 km2 i es troba situat a 250 metres sobre el nivell del mar. El clima és de tipus mediterrani, amb temperatures suaus a l’hivern i càlides a l’estiu.

DESCRIPCIÓ DEL POBLE

Sant Antoni de Vilamajor té més de 6000 habitants (2021). El centre neuràlgic és la Plaça de la Vila, just davant de l’edifici de l’Ajuntament, ubicat a la magnifica masia de Can Perpunter (datada al segle XV). Molt a prop hi ha la Biblioteca municipal i les Escoles Velles, que alberguen el centre d’informació i el casal sociocultural.

El centre urbà s’estructura al voltant de tres carrers plens d’història: el carrer Vell (habitat, com a mínim, des del segle XIII), el carrer Nou i el carrer de França. Un altre dels punts de trobada de les vilamajorines és el parc de Can Sauleda, zona d’esbarjo al voltant de la riera de Vilamajor. A prop d’aquesta zona trobem l’espai Francesc Bardera (ubicat a l’antic safareig municipal) i l’espai dedicat al mercat dominical.

Propers al poble hi ha les àrees residencials de les diferents urbanitzacions: Sant Julià d’Alfou, Can Miret, Les Pungoles i Can Vila. Totes elles gaudeixen de zones esportives i fàcil comunicació, comptant, a més, amb un privilegiat accés a l’entorn natural que les rodeja. Sant Antoni de Vilamajor disposa una nodrida xarxa de camins i de racons plens d’Història, com l’església romànica de Sant Julià d’Alfou o les antigues capelles de Sant Lleïr i la de Sant Jaume de Rifà, ambdues també d’origen medieval.

La resta del terme municipal compta amb nombroses cases i masies. Aquestes estan ubicades en entorns idíl·lics de les planes agrícoles i boscoses dels diversos veïnats rurals: La Freixeneda, Alfou, Les Valls, El Pla i Vallserena.

Documental sobre la memòria democràtica a Sant Antoni de Vilamajor.
Vídeo de presentació de la recreació tridimensional d’aquests emblemàtics bombarders de la Guerra Civil espanyola.
Resultats del projecte de recreació 3D de l’escola masculina que es va construir a la Vilanova de Vilamajor l’any 1882.

Apropa’t i viu Sant Antoni de Vilamajor

Veure-les totes
sant_antoni_de_vilamajor_escut

Adreça

Plaça de la Vila, 5, 08459 Sant Antoni de Vilamajor, Barcelona, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 938452400

Email ajuntament@savilamajor.cat

Web http://www.santantonidevilamajor.cat/