Santa Maria de Palautordera

Santa Maria de Palautordera és un municipi ubicat a la zona est del Vallès Oriental, al peu del massís del Montseny. El terme municipal té una extensió aproximada de 17 quilòmetres quadrats, i una mitjana de 190,9 metres per sobre del mar. L’any 2021, hi ha un total de 9.796 persones empadronades al municipi. La comunicació amb la resta de la comarca es fa per la carretera que travessa la vila (BV-5301) i que uneix la carretera de Granollers a Girona (C-35) amb la comarca d’Osona després d’enfilar-se pel Montseny. La distància del nucli urbà respecte de la cruïlla d’ambdues carreteres és de 4 quilòmetres. L’estació de ferrocarril està situada a 3 quilòmetres del nucli per la mateixa carretera. La sortida de l’autopista és la de Sant Celoni de l’AP-7 i desprès direcció Granollers (esquerra) fins trobar la cruïlla de Palau (a 2 km. de l’autopista).

Els turistes fa molts anys arribaven en tren al poble, i des d’allà fins al poble feien el trajecte en tartanes o arribaven fins a Sant Esteve. La parada al poble era a la Fonda de Can Xa, lloc on també es venia el bitllet per viatjar i així s’anunciava a la premsa de l’època.

El segon grup de persones que visiten el poble i s’instal·len, ja sigui definitivament o com a segona residència, es construeixen cases o es reformen d’antigues, destaquen les del Pg. del Remei, amb un estil modernista i historicista, com les que es troben al Pla de Can Sala (Can Boixeda, Torre Deó).


Apropa’t i viu Santa Maria de Palautordera

Veure-les totes
imagen2

Adreça

Plaça Vila, 1, 08460 Santa Maria de Palautordera, Barcelona, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 938479620

Web http://www.smpalautordera.cat/