Caldes de Montbui

Caldes de Montbui és una vila situada al bell mig del Vallès Oriental, a 30 quilòmetres de Barcelona, que té el privilegi de ser la primera vila termal de Catalunya i tenir les Termes romanes més ben conservades de la Península.

La seva situació al peu de la muntanya del Farell (805m), en una zona de fractures i plegaments, facilita l’aflorament de les aigües termals que brollen a una temperatura de 76ºC, una de les més elevades d’Europa.Gràcies a aquest recurs natural, el municipi gaudeix d’una condició privilegiada que ha influït molt en el seu desenvolupament urbanístic, i en el seu llegat històric, tradicional i cultural.

El termalisme ofereix els principals atractius de Caldes de Montbui, però també se sumen altres: la flora i la fauna de l’entorn que ofereix diversos senders i recorreguts naturals, els equipaments esportius, els centres dedicats a la cultura, el moviment comercial i les festes i tradicions com el Mercat de l’Olla i la Caldera, la Festa Major, l’Escaldàrium. Festa del Foc i de l’Aigua o la Fira de Nadal, entre d’altres.

Si ens endinsem pels carrers del nucli antic, podem descobrir amb un passeig l’itinerari històric i termal que comprèn les antigues Termes Romanes (segle II aC), la simbòlica Font del Lleó (74ºC), els safareigs termals, els balnearis, l’església parroquial de Santa Maria, el pont romànic (segle XII) i d’altres monuments del romànic, barroc i modernisme.

Durant l’itinerari també hi trobem el Museu Thermalia, un gran centre temàtic a l’entorn de la cultura de l’aigua termal que també acull l’exposició permanent dels artistes internacionals Manolo Hugué i Pablo Picasso. I el Museu Delger, casa noucentista que ens mostra els aspectes més quotidians de la vida d’una família catalana benestant del segle XVIII.

Pel que fa a la gastronomia, Caldes de Montbui ofereix una cuina pròpia i popular catalana, sorgida de l’entorn natural, i basada en productes de la comarca com les mongetes del ganxet, els embotits, amb les reconegudes llonganisses, les verdures, la pasta, les cireres, els carquinyolis, la mel i els licors típics com les Flors del Remei o l’Anís de taronja.


Apropa’t i viu Caldes de Montbui

Veure-les totes
escut_de_caldes_de_montbui

Adreça

Plaça de la Font del Lleó, 11 08140 Caldes de Montbui.

Dades de contacte

Telefon 938655656

Web http://www.caldesdemontbui.cat/