Les Franqueses del Vallès

Respirar benestar en un entorn que omple els sentits

Us convidem a conèixer la pluralitat i singularitat dels nostres 5 pobles, Corró d’Avall, Bellavista, Llerona, Corró d’Amunt i Marata. Tots ells conformen un municipi que combina l’entorn verd de zones rurals poc poblades, amb l’entorn urbà més pròxim a la capital de comarca.
La seva situació privilegiada pròxima al mar i a la ciutat de Barcelona, permet al visitant arribar fàcilment a punts d’interès turístics tan coneguts com el Parc Natural del Montseny, la Roca Village o el circuit de Catalunya. Així mateix, al nostre municipi podrà trobar, activitats d’oci ben diverses, fires i festes populars i a la vegada esdeveniments esportius de renom com la Mitja Marató o la CUP d’handbol.
Cal recordar que les Franqueses del Vallès, ha estat un municipi agrícola per tradició i actualment  és un gran productor de l’apreciada mongeta del ganxet, una llegum local amb denominació d’origen.

Llocs d’interès i rutes

Les Franqueses del Vallès és un dels municipis amb més zones d’interès paisatgístic del Vallès Oriental, paratges que estan inclosos en diverses rutes que us convidem a visitar a peu o en bicicleta en qualsevol moment de l’any. A més, les Franqueses disposa d’una completa senyalització rural dels camins i masies del municipi.

Recomanem les següents rutes:

 El parc del Falgar i la Verneda és una zona d’interès natural, que forma part de la Xarxa Natura 2000. Les seves tres zones permeten combinar l’oci sostenible i l’esport amb l’observació d’aus i l’estudi de la natura, parlem de la zona del prat, la zona humida formada per llacs i la zona d’equipaments amb la futura Aula de la Natura, els jocs infantils, exercicis de salut i àrea de pícnic.
– Les rutes del patrimoni arquitectònic i arbres d’interès que permeten conèixer els elements patrimonials més variats, des del modernisme de la façana de l’ajuntament i eclecticisme de finals del segle XIX, fins a testimonis d’època romana conservats a la parròquia de Llerona. Sense oblidar l’arquitectura rural catalana, amb destacades masies de gran riquesa ornamental.
– La ruta verda és un recorregut de 16 km de longitud on hi ha senyalitzades totes les masies franquesines, així com les esglésies, l’edifici consistorial i la torre de Seva, com a elements turístics.
– El Camí (sector Vallès Oriental-Maresme) és una ruta de senderisme cultural per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l’esperit de la nostra terra. El camí brancal de Llerona ens portarà a conèixer el camp d’aviació de Rosanes.
– El meridià verd correspon al meridià 0 de la cartografia francesa. L’any 2000, per tal de commemorar la creació i establiment de la mesura del metre es van plantar milers d’arbres al llarg de tota aquesta línia imaginària que va des de Dunkerke fins a Barcelona.

Trobareu més informació a: www.lesfranqueses.cat


Apropa’t i viu les Franqueses del Vallès

Veure-les totes
escut_de_les_franqueses_del_valles

Adreça

Carretera de Ribes, 2, 08520 Corró d'Avall, Espanya.

Dades de contacte

Telefon 938467676

Email ajuntament@lesfranqueses.cat

Web http://www.lesfranqueses.cat/