Primera Trobada de Noves Adhesions al Programa de Punts d’Informació Turística al Vallès Oriental 2024

Poble del Montseny, dimecres, 24 d’abril 2024

Una quinzena de persones han participat en la primera trobada del programa de Noves Adhesions al programa de Punts d’Informació Turística al Vallès Oriental el passat dimecres, dia 24 d’abril del 2024 a la casa de Turisme Rural El Porxo de Can Baixeres del poble del Montseny.

Aquest projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinada pel Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental, s’adreça a ens públics i privats, sempre i quan facin una atenció al públic: siguin amb visitants, usuaris i turistes que rebi l’establiment.

Durant aquest any s’adhereixen 5 empreses ( Hotel, dues Cases de Turisme Rural, dues empreses d’Activitats Turístiques) i 2 ens públics ( Punt d’Informació i Centre Cultural).

Activitat al poble del Montseny

L’activitat es va desenvolupar al poble del Montseny, primer fent una reunió a la casa de Turisme Rural El Porxo de Can Baixeres i després una sortida de coneixement del territori. En aquesta sortida també estaven convidades les persones que renoven com a Punts d’Informació Turística.  La benvinguda a les persones assistents ha estat per part de l’Anna, regidora de Turisme de l’Ajuntament del Montseny. Acte seguit s’ha fet la presentació del funcionament del programa per part de l’Oficina Tècnica dels Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.

  • La novetat d’enguany tracta de que l’ens públic i privat, interessat en formar part de la xarxa de Punts d’Informació Turística, s’han de donar d’alta a la Seu Electrònica de la Diputació de Barcelona. Fins ara la fórmula per donar-se d’alta era a través de l’organisme comarcal turístic i donat que a la província de Barcelona són més de 600 establiments, des de Diputació de Barcelona s’ha pensat sigui convenient unificar els processos per oferir a qui s’adhereixi més visibilitat a través de la seva pàgina web. Així com també, compte amb l’avantatge de professionalitzar més el programa Punts d’Informació Turística, oferint més eines pel desenvolupament dels establiments que s’adhereixin en el programa.
  • El programa continua comptant amb la formació de les càpsules autoconsumibles en format online, que es poden fer des del maig fins octubre 2024. A més de l’activitat Descoberta de l’Entorn, que consisteix en dues sortides anuals que tenen com a objectiu reforçar els contactes i conèixer l’oferta turística del municipi que es visiti. Les descobertes de l’entorn estan programades a finals del mes de maig i octubre d’aquest any ( primavera i tardor).

I abans d’iniciar la visita guiada al poble del Montseny, el Servei de Turisme del Consell Comarcal agraeix l’assistència a les persones que s’animen a participar per primera vegada en el programa.

La visita pel poble del Montseny a càrrec de la Carme de l’empresa ADEMC ens ha fet una ruta de Natura i Poesia mencionant la transformació del paisatge, així com dels canvis d’hàbits de vida dels darrers anys que ha sofert la població del Montseny adaptant se a noves maneres de viure. Ens posa l’exemple, entre d’altres, que al Montseny hi ha pocs pastors dedicats a la ramaderia i els que hi ha actualment són persones grans. Així com també hem visitat l’exposició permanent de les Esquelles d’en Jaume, més de 1000 esquelles que es poden visitar concertant visita prèvia, clicant aquí.  I per acabar hem anat a l’església de Sant Julià del Montseny on podem veure un Boix de 500 anys, un arbust en forma d’arbre que és la joia del poble del Montseny.

Durant la sortida s’ha fet palès la importància de treballar i potenciar les iniciatives sostenibles trobant el punt d’equilibri de l’entorn natural amb l’activitat turística en el territori i un exemple és que forces empreses que formen part de la Xarxa Punts d’Informació Turística també participen en el programa de BIOSPHERE.

La propera sortida de descoberta de l’entorn dels Punts d’Informació Turística està programada pel 29 de maig 2024 al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles.

Feu un comentari