Gaudeix dels teus nets i netes aquesta Setmana Santa!

Setmana Santa amb nets i netes? Idees d’activitats al Vallès Oriental, per unes vacances emocionants.

Les vacances són el moment perfecte per passar temps de qualitat amb els teus nets i netes. Són l’ocasió ideal per explicar-los aquelles històries i anècdotes de família, al mateix temps que, junts, en creeu de noves.  

Ara els avis i àvies sou molt moderns! 

En un món en constant moviment, amb pares que treballen a temps complet, horaris escolars llargs i muntanyes d’extraescolars, els avis i les àvies heu esdevingut un pilar cada vegada més valuós en la vida dels nostres menuts. 

Abans, quan les famílies vivien a la mateixa casa, els avis i les àvies jugàveu un paper predominant en la família i teníeu el paper de transmetre valors, tradicions i coneixements a les noves generacions. 

Éreu considerats fonts de saviesa i experiència, però, al mateix temps,  d’autoritat i respecte. 

Ara també, però la manera de fer-ho ha canviat. 

La modernitat ha arribat a totes les generacions i ens trobem davant una generació d’avis i àvies molt moderns!

Avis i àvies que amb l’augment de la mobilitat, les noves tecnologies i les seves pròpies experiències de vida, heu trobat formes molt més dinàmiques de comunicació i interacció amb els  vostres nets i netes. De la mateixa manera que ells amb vosaltres. 

Durant la pandèmia ho vam veure clar: les videoconferències, les xarxes socials i altres plataformes van ser vitals perquè tots ens sentíssim més a prop, fent que fins i tot els més grans, aprenguéssiu a moure-us entre smartphones, tauletes i ordinadors.

Els avis i les àvies, molt més que uns “cangurs”

Alguns penseu que els fills us fan servir de “cangurs”, eventuals, dels vostres nets, i en part pot ser que sigui així, però, anem a veure els avantatges que estiguin amb vosaltres en lloc d’amb un desconegut: 

Tot el temps que passeu amb els nets i netes no només superviseu que mengin o no es facin mal. Vosaltres esteu en la mateixa sintonia, pel que fa als valors familiars i, per tant, reforceu un mateix estil de criança.

D’altra banda, l’estabilitat emocional que els proporcioneu, tant als nens i nenes, com als pares i mares, no té preu. Si esteu ben avinguts, els vostres fills, no deixen els nens a ningú amb tanta tranquil.litat com amb vosaltres. De retruc, també col.laboreu en l’economia familiar, tantes hores són difícils de costejar.

Durant el temps que passeu amb els nets i les netes es desenvolupa un sentiment de pertinença  a un grup, que és la família. Quan es passa temps de qualitat, s’expliquen anècdotes i històries que pertanyen a la memòria de la família. A través de fotografies els petits s’assabenten de qui eren els seus besavis, de les entremaliadures que feien els seus pares quan eren petits, o d’aquell gos o gat que vau tenir i que estimàveu tant.

I per si no fos prou, en certs, moments també podeu arbitrar conflictes i canviar perspectives amb tota confiança, jugant un paper conciliador. Els avis i les àvies disposeu d’un bé molt apreciat que és el temps.

Tot plegat, és a dir, tot aquest temps que passeu amb els vostres nets i netes, és un temps compartit que crea noves memòries familiars.

4 Activitats emocionants per avis, àvies, nets i netes, aquesta Setmana Santa  

Estar amb els nets i netes no vol dir quedar-se a casa. Ni de bon tros. Compartir activitats emocionants fa que s’estableixin connexions i, com a resultat, s’obrin noves portes de comunicació.

Però és cert que a vegades costa trobar aquella activitat que vagi bé a tothom.

Així que aquí us en parlem de quatre molt especial. 

Quines ganes d’estar amb els petits, oi?

Esteu a punt! Doncs va, anem per feina:

La primera va de riure i emocionar-se amb el nostre estimat Circ Cric a Sant Esteve de Palautordera

Un bon espectacle de circ no té edat. Potser és de les arts escèniques més antigues de la nostra història i encara contínua captivant petits i grans. Què millor què gaudir del circ amb els nets: als nens se’ls obrirà un nou món plè de màgia i els avis tornaran a ser nens! El Circ Cric és una opció inmillorable per vosaltres, ànimes intrèpides. Nou us el perdeu, serà un moment de perfecta simbiosi intergeneracional.

La segona va de turisme industrial a tope!  Us proposem el Mapping a la façana de la Tèrmica de Granollers.  

Segur que els vostres nets no s’esperen que els dugueu a veure un espectacle tan elèctric!  

Per celebrar la seva reobertura com a Centre d’Interpretació de l’Energia, La Tèrmica obre les seves portes a tothom. La podreu visitar per dins i per fora i quedar embadalits amb l’espectacle de mapping a la seva façana. Per si no us sona aquest anglicisme, dir-vos que és un espectacle on es projecten vídeos sobre superfícies reals. Hi podreu assistir cada dissabte a les 18.30 h i a les 20 h, de novembre a abril. No us adormiu que aviat s’acaba!

La tercera és simplement irresistible!

Res no supera una aventura a la natura i, pels més petits, si hi entren en joc els animals, ja és el “no va más”. A Can Plana de Vallgorguina, han creat  Pasqua a la granja, perquè aneu a buscar els ous de pasqua al bosc i algunes sorpreses més que no us podem explicar. Avis, truqueu ja, que s’omple! A l’enllaç trobareu la info que us falta. 

La quarta va de nans, gegant i boscos misteriosos. El bosc màgic dels nans de 30 pases i el banc gegant de Vilalba. 

Pel dia que només vulgueu anar al vostre aire, sense horaris, respirant aire fresc i entrar en connexió amb el bosc i la natura, aquesta opció és molt recomanable. Aquest passeig farà volar la imaginació dels vostres nets cap a mons màgics de fades i gegants. A vosaltres us farà recordar que també vau ser nens. Pel bosc trobareu els nans i la Blancaneu. I en un mirador amb unes vistes espectaculars, un banc gegant.

Aquest forma part d’una ruta de bancs gegant per Europa.

Mireu, mireu!  

Bigbenchcommunityproject, és d’allò més interessant. I qui sap! Potser us engresqueu a fer un viatge per Itàlia buscant més bancs gegants amb els nets!

Agenda Turística on fire!

De totes maneres no deixeu mai de consultar la nostra agenda turística on anem publicant totes les novetats del moment i on trobareu de les propostes més clàsiques de la temporada, com La Passió de Llinars del Vallès, fins les més originals com la Fira Embruixa’t a Granollers

Reflexions postvacances amb nets i netes

Que els avis i àvies sigueu presents, és una pràctica que enriqueix tant les vides dels nens i nenes com les vostres. 

Més enllà de la simple supervisió, aquesta relació ofereix una oportunitat per a la transmissió de valors, l’aprenentatge continuat i el reforçament dels llaços familiars. 

Per tant, quan els avis i àvies sou part activa de la criança, no només esteu cuidant els vostres nets i netes, sinó que també esteu fomentant una connexió intergeneracional poderosa i significativa.

Malgrat els canvis socials i tecnològics i el deliri de la societat en què vivim, aquesta connexió, proporciona un suport emocional i un vincle que uneix les diverses generacions d’una família i ens fan adonar de la importància de valorar i preservar aquestes relacions.

Així que, a gaudir a tope d’una Setmana Santa amb els més petits de la casa!

Feu un comentari