Fira del pa i l’oli de Vera a Bigues i Riells del Fai

Fira del pa i l’oli de Vera a Bigues i Riells del Fai

Fira de l’Oli Vera i Mercat del pa artesà a Bigues i Riells

Propera edició: 18/03/2023
Bigues i Riells del Fai forma part de la zona de conreu de l’oliva vera (enllaç secció Productes autòctons) i compta amb l’únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera. L’oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d’adaptació a les condicions adverses. És de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d’un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla.

A dia d’avui, podem conèixer el procés de producció d’aquesta varietat i degustar-ne l’oli gràcies als pagesos que encara la conreen i a la fira que se celebra cada gener, des de 2012, al trull de Can Sapera de Bigues. S’erigeix com la fira més emblemàtica del municipi i configura una cita indispensable a la comarca per la seva tasca en la recuperació i la reivindicació de la varietat vera, que complementa la promoció del consum d’oli d’aquesta varietat que la comissió de la fira en fa al llarg tot l’any.

La Fira de l’oli vera i el pa artesà l’organitza l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, i compta amb el suport de La comissió d’Slow Food Vallès (l’associació internacional que vetlla pels productes de quilòmetre zero), la Xarxa de Productes de la Terra i la Diputació de Barcelona.

A la Fira es pot presenciar la mòlta de les olives i visitar el trull, així com també tastar l’oli juntament amb el pa artesà elaborat al nostre municipi i al seu entorn. A més a més, la sisena edició (2018) del certamen va deixar clara la voluntat innovadora de l’organització, que va erigir amb èxit el primer concurs d’allioli de Bigues i Riells del Fai, amb la voluntat que veïns i visitants preparin la salsa amb oli vera.

Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa artesà
Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa artesà
Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa artesà
Bigues i Riells - Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa artesà
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai organitza, conjuntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’11a Fira de l’oli i el 9è Mercat del pa artesà: dissabte 18 de març de 10.00 a 14.00 hores la plaça de Miquel Bosch acollirà la fira.
Aquest canvi d’ubicació permetrà ampliar l’espai de les parades i organitzar un reguitzell d’activitats.

 

Tags: , ,

Deixa un comentari