Compres de Nadal al Vallès Oriental

Aquest any les compres de Nadal seran diferents. Les restriccions han quedat enrere i, malgrat la inflació, comprarem però d’una altra manera. 

La millor manera de comprar. 

Amb aquest post, a més a més d’una guia de mercats i fires del Vallès Oriental que us deixarem més avall perquè hi aneu a comprar, el que volem és reflexionar sobre el nostre model de consum i de com gastem els nostres diners. 

Són dies en que  estem abocats a comprar, regalar, menjar més i millor, viatjar…

És a dir, a dur, al màxim exponent, un model de consum que ja sabem que és insostenible.

Hi ha qui està encantat. Qui, per ell, Nadal és la millor època de l’any. A d’altres no els agrada gens, són crítics i en reneguen. 

Però el cert és que, és un moment on l’economia es mou, hi ha intercanvi de diners, de persones i d’emocions. És un moment que es viu amb intensitat i que si el gestionem amb equilibri podria ser bo per tothom.

Engalanar la casa per celebrar les trobades entre família i amics, i demostrar el nostre amor per ells amb detalls en forma de regals entra dintre el ritual nadalenc i ens escalfa l’esperit. 

Comprar en si mateix no és dolent, el que sí que ho és, és fer-ho de manera desmesurada i compulsiva o pensar que ens estimaran més si fem més regals. 

On pots fer les teves compres de Nadal al Vallès Oriental? 

Dolços estrella de la comarca i altres ricures

La comarca del Vallès és àmplia en territori i diversa en producte local. 

Si el que vols és trobar producte autòcton i per exemple, busques dolços originals per regalar o per a després dels àpats, et pots acostar a comprar Garrics a la Garriga, fets de xocolata i ametlla, tenen un toc molt nadalenc. 

O els borregos a Cardedeu, més austers, però amb un toc d’anís que els dona personalitat. O també a Cardedeu, la millor representació a la comarca dels dolços estrella del Nadal: els torrons.

Si t’arribes a Sant Celoni, hi trobaràs els Celonins, un dolç de pasta de galeta amb xocolata i ametlla. 

A Mollet els Mollets, unes galetes en forma de moll, el peix que és a l’escut de la ciutat. 

I no et pots oblidar d’anar a Caldes de Montbui, on després d’un bany d’aigües termals podràs provar i endur-te a casa els mítics carquinyolis amb Anís Taronja o Herbes del Remei. No tinguis dubte que et curaran de qualsevol mal. 

Si vols més varietat, o producte ecològic per cuinar una bona escudella, per exemple, a l’agrobotiga de l’Espai Rural de Gallecs, trobaràs un bon sortit de producte local de temporada a punt per anar a l’olla. 

I com podríem regar tots aquests àpats? Doncs amb vins i caves del Celler de Can Roda, l’únic celler de la comarca, que està dins de la D.O. d’Alella, per la seva proximitat amb el Maresme.

Surt al carrer! Hi trobaràs tot el que necessites

Ja no hem de vigilar tant pels contagis, així que ha arribat l’hora de tornar a sortir al carrer per comprar i gaudir del contacte humà.

Sí, Nadal vol dir barrejar-se i perdre’s pels carrers plens de gents, llums i música. 

Vol dir pensar en els que estimem, en què necessiten i el que els pot agradar. Vol dir arribar a casa amb les mans plenes de bosses de coses que no són per tu, però que et faran molt feliç.

A Granollers i Mollet el Vallès, per exemple, podràs passejar tranquil.lament pels carrers de vianants del centre urbà. 

A Cardedeu, Sant Celoni, la Garriga o Caldes de MOntbui, trobaràs comerços i botiguetes amb propostes genuïnes i diferents. 

Cada lloc té el seu toc. 

Descobrir-lo forma part de l’atractiu de fer les compres de Nadal pel Vallès Oriental.

Fires i Mercats nadalencs, sense ells les compres de Nadal no són el mateix

A partir d’aquest cap de setmana, les parades dels mercats i fires nadalenques començaran a deixar-se veure pel Vallès. 

Arbres de Nadal, boles de colors amb neu i sense neu, garlandes, llums intermitents, la majoria leds aquest any, espelmes i rams de vesc, inundaran les nostres places. 

També el tan esperat i simpàtic tió amb moltes ganes d’engreixar-se o el pare Noel que es prepara per baixar per les xemeneies. 

Comença el de Caldes, per exemple, amb la cocció del seu deliciós Brou Termal, el de Granollers ja va arrancar fa uns dies i el de Mollet només en durarà dos. 

El de Cardedeu tres i el de la Garriga un. 

La veritat és que cada poble programa les seves activitats nadalenques i al Punt Vallès  n’han fet un bon recull, així que us deixem l’enllaç perquè estigueu ben atents i a més a més d’anar a comprar o passejar, pugueu gaudir de pessebres vivents, pastorets, tastos i cantades. 

I si el que vols és una experiència de shopping diferent…

… la Roca Village serà el teu destí. 

Aquest Nadal el Village és la millor destinació per trobar regals infal·libles per deixar sota l’arbre. De clàssics amb què encertaràs segur a idees originals per sorprendre.

Tornen les compres in situ

I això ens alegra enormement. 

Un cop ens hem deslliurat de la tiranía del virus, estem tornant a les botigues per provar i tocar in situ allò que comprem. 

Les compres online són llamineres, ho sabem, però no hi ha res millor que poder fer petar una mica la xerrada amb els botiguers, emprovar-se la roba, tastar els torrons o empolainar-se amb els perfums de mostra de les perfumeries. 

Internet havia guanyat un terreny molt valuós per la vida comercial de les ciutats. Han estat dos anys molt durs on moltes botigues han abaixat les persianes per sempre. 

Però ara sembla que la cosa revifa, malgrat el context econòmic que vivim, nous comerços han obert i això ens encanta. Continuem tenint gent valenta que té ganes d’emprendre. 

I, per la seva tranquil.litat, tenim gent que continua preferint les compres presencials i que surt al carrer, deixant enrere les compres massa còmodes i avorrides que es fan des del sofà i que no aporten res a la comunitat.

Què tenen d’especial les compres de Nadal d’enguany?

Com ja hem notat, aquest 2022 està marcat per una davallada important del poder adquisitiu de les famílies. La inflació no perdona a ningú i conseqüentment les compres de Nadal se’n veuran afectades. 

Per donar una dada significativa, direm que, segons un estudi de KPMG, una de les quatre consultores més potents a nivell internacional, s’estima que la capacitat de compra de les famílies s’ha reduït en uns 3.000 € a l’any. Que es diu de pressa. 

Per tant, és d’esperar que sota la manta del tió o l’arbre de Nadal, en funció del què ens agradi més a cada llar, hi trobarem una menor quantitat de regals. La tendència va cap a menys volum de compres, i menys compres compulsives. Tot anirà més mesurat i enfocat a allò que realment necessitem. 

I si ens parem a pensar-ho. No hauria de ser sempre així?

No hauríem de tenir sempre aquestes premisses al cap abans de comprar?

Preguntes llançades per a la reflexió, que ja hem dit que a més a més, de mostrar-vos que com el Vallès no hi ha res, era la finalitat del post.

Bon Nadal i bones festes a tots!

Deixa un comentari