Nadal amb nens al Vallès Oriental: activitats que et sorprendran

A les cases amb nens, tants dies sense col.le, representen un repte important. Els dies assenyalats passen ràpid, però, i els altres?

Què podem fer per matar l’avorriment? 

Activitats originals per un Nadal amb nens.

Per dissenyar un Nadal amb nens atractiu hem de pensar en activitats originals que els deixin amb la boca oberta i ganes de més. 

Hem de tenir en compte que l’oferta tecnològica i les pantalles són uns durs competidors, però no podem decaure en l’objectiu de fer-los sortir de casa. 

Per una gesta així, el Vallès us ho posa fàcil amb activitats tan originals com les que us deixem a continuació: 

Aus rapinyaires

Algú de vosaltres ha sentit l’emoció de que un mussol reial li passi volant a tres centímetres de les celles? O de veure el vol en picat d’un falcó quan caça? 

Potser alguns sí que alguns que ho heu vist, però de ben segur que mai amb la magnificència dels Cingles de Bertí i la Vall del Tenes com a decorat de fons. 

Que us agradaria? 

Doncs, ja tardeu. Truqueu al Cim d’Aligues, per reservar. Es un centre d’acollida d’aus irrecuperables. Aquí tenen una segona oportunitat de vida i els encanta compartir-la amb tu. 

Natura i espectacle

Els paisatges d’hivern del parc natural del Montseny no poden faltar en un Nadal amb nens. 

Córrer pels boscos, trobar algun bolet, perseguir alguna sargantana o simplement, respirar aire pur i fresc mentre es fa petar la xerrada, són aquelles petites coses de la vida, que la fan gran.

Ademc, per exemple organitza tallers i sortides de diferents tipus, tant estàndard com fetes a mida, per conèixer i entendre la natura, però també la cultura del parc, els usos de l’aigua, l’arquitectura romànica, les seves llegendes…

I a les seves faldes, a St. Esteve de Palautordera, hi tenim un món de fantasia per tots.

Per una banda, ens espera el Circ Cric, que ens inspira amb històries on els somnis es poden tocar, on els viatges estan l’abast de tots, i on la màgia ens acompanya durant tot l’any.  

Per l’altra, el teatre i taller de titelles d’en Txo. Entrar al seu pati dels follets, que és on es creen els personatges i s’inventen les històries, és com travessar una porta a una altra realitat. Els follets viuen aquí tots sols i ens ensenyaran como ho fan, i què els agrada.

Scape rooms

Un scape room és un joc d’aventura on fem servir tant el cos com la ment. L’escenari pot ser diferent en cada cas, però el que tenen en comú és que transcorren en una una habitació tancada. D’aquí el nom. Scape room, habitació d’escapisme. 

L’objectiu del joc és poder sortir de l’habitació en el temps establert, o avanç, havent solucionat els enigmes i trencaclosques que el joc et demana. 

Al Vallès en tenim varis, a Granollers i a Mollet, sobretot. Però a Cardedeu, el Museu Tomás Balbey ens en proposa un a l’aire lliure. 

Granges escola

No és per presumir,, però al Vallès tenim unes supergranges escola!

Si t’agradaria tenir un Nadal amb nens a prop de la natura, elles seran les teves aliades. 

Les granja escoles, són opcions més “típiques” que les anteriors, però sempre són opcions boníssimes perquè els teus fills tinguin més contacte amb la natura i el medi rural.

És per això que les incloem en el post i et proposem que deixis que et caigui la bava, observant les emocions que els animals desperten als teus fills. 

És sorprenent veure com els nens, sobretot als més menuts, els demostren tant d’afecte o s’acosten a ells sense cap mena de por. 

Programar un dia d’activitats en alguna d’elles, pot esdevenir un aconteixement familiar ple d’aprenentatges per tots. 

Per exemple, a Hortus, trobaràs un projecte que va més enllà de la visita als animals de la granja. 

Si fas una visita a aquesta granja, a més a més de munyir vaques o córrer al costat d’un ramat de ponis amb els nens, descobriràs una nova possibilitat: els horts de lloguer. 

Si t’agrada el tema i t’engresques, podries sortir d’allà amb un tros de terra per començar a cultivar el teu propi hort. 

Així que compta! La visita pot ser molt transformadora.

A d’altres com a Mas Fabrera, Can Turró o El Xaragall hi trobaràs també altres activitats, que poden anar des de reciclar plomes dels ànecs, fins a fer cistells, melmelada, formatge o pa. 

Tot el que sigui treballar amb les mans i a l’aire lliure, fomenta un estil de vida saludable, representa una manera divertida d’aprendre, i molt important, ens ajuda a dormir millor a la nit. Tant a petits com grans!

Museus i visites culturals

Tenim molts dies per davant i molts secrets per descobrir. 

El temps és molt important a l’hora d’escollir una activitat i pels dies que plou, per exemple, els museus són una excel.lent opció. 

Hem de dir que al Vallès no tenim grandíssims museus, però en tenim de ben curiosos i interessants, museus que són únics i impactants.

Dos dels més originals, sigui pel tema que aborden i l’emplaçament, o per l’abast de la col.lecció que mostren, podrien ser el Refugi-antiaeri de la Garriga i la Casa Museu del Pintor Abelló

Una altra casa Museu que no us podeu perdre, és la Casa Museu Agustí, a Tagamanent, tant l’instal.lació de la casa com les vistes des de Tagamanent.

Una altra de les visites obligades a fer al Vallès sigui per Nadal o en altres moments de l’any, és la visita a Mons Observans, el jaciment romà del segle III aC que tenim a Montmeló, que des del 2008 es va declarar un bé cultural d’interès nacional. 

Si teniu especial interès pels Museus i el turisme cultural us deixem aquí aquest enllaç on  trobareu moltes més propostes interessants per abordar un Nadal amb nens de la millor manera.

Rutes i senderisme

“Caminar és una activitat que fem igual des de fa milions d’anys. Tot ha evolucionat, la vida en societat, les relacions, la manera de cuinar, els jocs, el coneixement, el treball, la tecnologia. Només caminar roman inalterable. (…) Pels humans, caminar és fer allò que ens és més propi i que més ens vincula al nostre passat i a la nostra evolució. 

Hèctor Oliva. El Camino de Santiago en 150 preguntas y un misterio por resolver. 

Al Vallès tenim al voltant de 1.000 km de rutes senyalitzades que recorren pam a pam tot el territori. 

Són kilòmetres per parlar, per pensar, per observar i per reflexionar al nostre ritme i al ritme de la canalla. 

Que ens cansem? Doncs parem i fem un mos o bevem aigua, no hi ha pressa, un Nadal amb nens és per anar al seu ritme. 

Per cremar adrenalina 

Parlem ara de turisme actiu, d’activitats que us faran cremar adrenalina, però també les  calories acumulades després de tants àpats suculents. 

Una tarda a Salting serà molt més que una tarda. 

Tant podràs saltar una mica, com volar pels aires si agafes un bon impuls. Fer mortals i acrobàcies és el pa de cada dia a aquesta pista de llits elàstics. S’hi poden apuntar, tant petits com grans. Pels petits serà un divertiment fantàstic alhora que descobreixen el seu cos i fins on poden arribar. Pels grans, tot un repte, un cop superat el vertigen que suposa saltar tan alt!

Però, si el que corre per les teves venes es gasolina, i tens pressa per transmetre-ho als teus fills, les curses de karts per nens tenen un èxit rotund.  

A Cardedeu al kàrting que hi ha a peu de carretera, tot just quan agafes la carretera cap a Granollers, accepten grups de nens i famílies. 

Com a experiència no deixa a ningú indiferent, fins i tot pels que no són tan amants del motor, és una opció engrescadora si vols trencar amb la monotonia i posar una mica d’emoció al teu Nadal amb nens.  

En quin Nadal amb nens estàs pensant, tu?

Si després de llegir el post encara no ho saps, no pateixis, és normal, són massa coses atractives per triar tot d’un plegat.  

El més aconsellable és que cada dia, depenent de com us lleveu, decidiu qué us ve de gust fer. 

En teniu per tots els gustos i humors.

Així que zero estrés. 

Nadal amb nens ha començat al Vallès Oriental.

Relaxa’t!

Deixa un comentari