Les 24h i Moto GP: dues curses i un cap de setmana!

Per una banda, ens espera la pols del circuit de les 24 hores a Lliçà d’Amunt. Per l’altra, la pulcritud de les motos del mundial a Montmeló.

Entrenaments, pole positons, motor i molta EMOCIÓ!

Què pots fer per no perdre’t res?  

Les 24 hores. On fire, tot el cap de setmana!

Ganes, ganes! 

En tenim moltes ganes, ja que si alguna cosa són les 24 hores, aquesta és entranyables. 

Ho fa aquest gust de festassa que tenen, de col.laboració i de bon rotllo. 

S’ha de dir que a més a més de la cursa, durant tot el cap de setmana hi haurá una intensa programació de música, oferta gastronòmica,com esmorzars de forquilla, i activitats de lleure. 

Us deixem aquest enllaç perquè les consulteu, però per fer un resum ràpid us diem que:

El divendres comença l’espectacle a quarts de vuit de la tarda amb els entrenaments lliures i la presentació dels equips. 

El dissabte, la música en directe ja sonarà cap al migdía, i a la tarda entrenaments oficials cronometrats, l’exhibició infantil. 

A les 19:00 h, BANG! Tret de sortida de les 24 hores de resistència de la Vall del Tenes!!

Els pilots pugen a les seves màquines i posen en marxa els motors que no callaran fins diumenge a la mateixa hora!

Novetats d’enguany

A nivell d’organització, tenim una nova junta directiva amb energia jove entrant que assegura el relleu generacional i, per tant, la continuació de la cursa. Aquesta és una gran motivació per tots, ja que aporta noves idees i més participació, així doncs, podem dir que les 24 hores estan més vives que mai.

En temes de comunicació, gràcies a Fórmula Rápida, tots aquells que no puguin assistir al circuit podran veure la cura en Streaming per les xarxes socials. Aquesta és una novetat considerable respecte els altres anys.

Pel que fa als accesos, hi haurà autobusos llançadores des del centre de Lliçà d’Amunt fins a Can Montcau. D’altra banda, s’ha obert un nou camí que va des dels aparcaments habilitats fins al circuit i agilitzarà la circulació de persones.

El circuit permanent

El circuit és una de les parts essencials de la cursa, ja que aporta una gran part de l’espectacle: salts, derrapatges, velocitat punta. Aquest any el seu disseny compta amb la instal·lació d’un nou pont, millores al Paddock i una quarta zona de rec, per fer més agradable la cursa tant pel públic com per l’organització que treballa sense descans.

Però potser la notícia més important és que s’ha aconseguit que Mango cedeixi els terrenys per poder tenir un circuit permanent i que el projecte executiu per la reconstrucció de la Masia de Can Montcau també està sobre la taula.

El grup 24 hores, serà una de les entitats que tindrà la seva seu a la masia, un cop reconstruïda.

Més coses

Equips femenins

Durant la presentació d’aquesta edició, que va tenir lloc el passat 20 de juliol, en Josep March, representant de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona, va destacar la importància de què aquest any participi un equip íntegrament femení i dos de mixtes

Va posar en valor la intenció de potenciar l’esport femení, des de la secretaria i va emplaçar-nos a visitar l’exposició de Juga com una nena, al Palau Robert de Barcelona.

Concurs de dibuixos

Perquè us feu una idea de la implicació que la població té amb la cursa, enguany hem tingut 350 dibuixos participants en el concurs de cartells que es fa a les escoles de la Vall del Tenes.

Hi participen els alumnes de 4rt i 5è de primària i de 1r i 2n d’ESO i el guanyador d’aquest any ha estat en Biel Font Muñoz de 10 anys, de 6è de primària de l’Escola dels Vinyals, a Lliçà de Vall.

Quina és la casualitat d’aquest guanyador? Doncs que en Biel és net d’un dels fundadors de les 24 hores.

Si voleu conèixer en Biel, el podreu trobar col·laborant a bandera durant la cursa.

I aquí us deixem el seu supercartell!

L’exhibició infantil

Aquest any hi ha canvis en aquest apartat i per potenciar els nens i que tinguin el seu moment per gaudir del circuit. 

Les inscripcions es faran online i no es diferenciaran per edat si no per tipus de motor, els que vagin en automátiques i els de marxes. 

Aquest any s’acota el nombre d’incrits i hi haurá un límit de participants. 

Revista de les 24hores

Hi trobareu entrevistes i diferents informacions d’interès, com tota la programació de la zona lúdica. Per seguir-la, hi haurà un codi QR amb el qual podreu estar constantment informats.

Com les 24 hores impulsen els motors més punters. 

Sí, al Vallès tenim empreses punteres del motor com Derbi o Yasuni, que fan servir les 24 hores per provar les seves noves creacions.

Però no només això, altres marques internacionals com la Italiana Beta, especialitzada en el món de l’off-road, també han fet servir la cursa com a banc de proves.

L’any 1979, les 24 hores van començar davant de la inquietud de saber si les Mobilettes, que era el vehicle més utilitzat de l’època ja que no hi havía recursos per tenir cotxes, podrien aguantar 24 hores rodant sense parar.

Era una cursa on tothom hi podia participar i on la màxima era passar-s’ho bé, de manera que la primera edició va ser tota una aventura a més a més d’un èxit rotund. 

Tant que encara les tenim aquí.

El cert és que es considera la cursa més dura i exigent que se celebra al món en el format de 24 hores en ciclomotor i per aquest motiu, la indústria del motor s’hi ha interessat. Amb ella han pogut posar els seus prototips al límit, donant a la cursa una projecció internacional de la qual ens sentim molt orgullosos.

Al llarg dels anys hem tingut pilots de la talla de Carles Cardús, Sito Pons o Josep Alonso, fins i tot pilot de velocitat com Aleix Espargaró, que aquest cap de setmana també veurem al circuit de Montmeló al Gran Premi de Motociclisme.

MOTO GP a Montmeló. Vèrtig i alta velocitat! Com combinem les dues curses?

Què podem dir d’aquest esdeveniment esportiu? 

Sense cap dubte és el plat fort de la temporada de motociclisme a Catalunya i té lloc a Montmeló, a tan sols 15 minuts del circuit de les 24 hores.

Per si no fos prou, els seus horaris són perfectament combinables amb la cursa de Lliçà d’Amunt.

Per exemple, els entrenaments de Moto GP són divendres i dissabte al matí, el tret de sortida de les 24 hores, sense cap dubte uns dels moments més emocionants, és a les 19h de la tarda.

Si us fixeu amb els horaris del Gran Premi i els de les 24 hores veureu que els moments importants d’una no se superposen amb els moments més importants de l’altra i, és per això que aquest any esperem molt més públic internacional.

Val a dir que les 24 hores és una cursa, que per si sola aconsegueix la xifra de 30.000 visitants en tot el cap de setmana, així que si li sumem el públic que pugui venir del circuit, aquesta podria ser una de les edicions més rellevants de la seva història.

Esperem doncs que la carretera C-17 sigui un continu d’anades i vingudes entre tots dos circuits i que l’afició quedi amb el cor ple de motor.

T’esperem a Lliçà del Món!!

Deixa un comentari