Carnaval, carnaval… Carnaval al Vallès!

Consulta l’agenda del Carnaval del Vallès Oriental!

Carnaval, carnaval! ¡Carnaval, te quiero!” Aquesta cançó qui més qui menys l’ha sentit tothom, i sobretot en aquesta època en que estem de l’any. La gent més festiva sap que un cop s’acaben els torrons i les neules… arriba el Carnaval! I estar en Carnaval significa que toca ballar, escoltar música brasilera, disfressar-se i, sobretot, toca gaudir! Doncs aquesta festa és per celebrar i fer disbauxa abans de que arribi la Quaresma, una època de tranquil·litat i de calma, o al menys aquest és l’origen del carnaval.

De Carnestoltes, a la nostra comarca, en trobem referències de fa molts i molts anys; més de 200 any enrere! I era precisament per això, per tenir una època de llibertat i d’estar de festa abans de que vinguin els 40 dies previs a la Setmana Santa, on tocava ser prudent, no celebrar massa i menjar només certes coses.

Carnaval al Vallès Oriental
Carnaval al Vallès Oriental

Però deixem la calma a part, que toca estar de festa i xerinola! Amb el retorn de la democràcia, mica en mica es va anar celebrant cada vegada a més municipis aquesta festa. Mollet, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Granollers i molts d’altres van decidir celebrar el Carnaval modern (entès modern a tal i com el coneixem avui en dia) i tenir aquesta festivitat com a un acte destacat en el seu calendari anual.

Rues, exhibicions, comparses, disfresses, concursos i el nostrat ball de gitanes! Son alguns exemples dels esdeveniments més destacats que tenen a l’agenda molts de municipis del Vallès Oriental. I us convidem a que els gaudiu vosaltres mateixos! Aneu a celebrar els carnavals i carnestoltes que tenim repartits per tota la comarca i veureu què fa tant especial aquesta festa!

Visca el Carnaval i Visca el Vallès Oriental!

Feu un comentari