Museu Arxiu Tomàs Balvey

Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
El MATBC es troba ubicat al Casal Dr. Daurella, antiga casa d’estiueig de la Família Daurella, situada al centre de la vila en una àrea urbana caracteritzada per la presència d’edificis i torres d’estiueig de diverses famílies de la burgesia barcelonina de finals del segle XIX i principis del XX.

El Museu porta el nom del seu fundador, Tomàs Balvey i Bas, l’últim representant d’una llarga nissaga d’apotecaris documentada a Cardedeu des del segle XVII.
El fons del MATBC està format per diverses col·leccions, l’element més singular de les quals és l’antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey  i que juntament amb la farmàcia Esteve de Llívia, són de les més antigues d’Europa. El conjunt està format pel mobiliari original de l’any 1780 i conté més de dos-cents pots de ceràmica d’estil imperial, del 1827.

El recorregut museístic del MATBC gira entorn del col·leccionisme, la farmàcia i l’ofici d’apotecaris, i es completa amb el jardí del museu, dedicat a les plantes remeieres amb espècimens d’aprofitament medicinal, i que es presenta com una sala d’exposicions a l’aire lliure que complementa la temàtica central del museu: el benestar, la salut i els remeis.

El Museu Arxiu Tomàs Balvey té una llarga història i una sòlida trajectòria; és un museu amb un fort arrelament al territori, i que treballa per tal de preservar, recuperar i explicar la història i el patrimoni a partir de les exposicions, activitats, tallers i itineraris turístics que s’hi duen a terme.

Itineraris per Cardedeu
Des del MATBC s’organitzen itineraris guiats pel centre històric amb comentaris referents a l’art, l’arquitectura i la història del municipi, des del gòtic fins a les torres modernistes d’estiueig. Des de cases envoltades de jardí a l’arquitectura civil i funerària de l’arquitecte vallesà Joaquim Manel Raspall (1877-1937).
També s’organitzen passejades pels entorns naturals de Cardedeu, de la mà d’especialistes, per aprendre i reconèixer la geologia, les plantes medicinals, els ocells o els bolets del nostre entorn.  


Coneixes el PassMuseum?

Si t’apassiona la cultura i la gastronomia, el PassMuseum combina visites guiades al Museu Thermalia de Caldes de Montbui; al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al Museu de Granollers, al Museu Abelló de Mollet del Vallès i al Museu de Montmeló; amb degustacions gastronòmiques i activitats de descoberta de l’entorn.

Per a més informació, clica aquí.

Adreça

Carrer Doctor Daurella, 1, Cardedeu, Catalunya, 08440, Espanya.

Dades de contacte

938713070

museu@cardedeu.cat

http://www.museudecardedeu.cat

Serveis