Un ‘Joc de Cartes’ al Vallès Oriental, BRUTAL!

La furgoneta del Joc de Cartes ha passat per la nostra comarca! I hem gaudit d’un programa on s’ha demostrat que els bons productes que tenim i els grans restauradors, ens converteixen en un referent d’un dels àpats més apreciats de la cuina catalana: l’esmorzar de forquilla.

El programa es  va emetre Dimecres 10 de novembre a les 22:05 a TV3 i va arribar a màxims d’audiència d’aquesta temporada. Si encara no l’heu vist el podeu trobar consultant els capítols del Joc de Cartes al web de TV3.

Des de Turisme Vallès l’hem viscut amb il·lusió i molta expectació. Comentem la jugada?

El Marc Ribas passeja pels camps del Vallès, i ja sent olor de Ventre d’ossos, de mongetes del ganxet i de El Rajol de Granollers…

Per primer cop al programa no es dina ni es sopa, aquest cop s’esmorza!

En Marc, des del Castell de Montbui, seu a una taula ben parada amb suc de taronja, galetes, brioixos… Però ell no ha vingut al Vallès a tastar això! Passa de les galetes i crida als quatre vents: “VULL PEUS DE PORC!”. Amb la forquilla i el ganivet a la mà, comença el joc!

En Marc reclama peus de porc des del Castell de Montbui

Els restauradors es presenten:

L’Asun, propietària de El Nou Desmai d’Aiguafreda ofereix esmorzars de forquilla autèntics: amb tripa, mandonguilles, carns a la brasa.. Sempre acompanyada de les seves filles. La Sònia, comenta el gust que dona treballar en família tot i que a vegades l’Asun cridi una mica.

L’Asun Boix del restaurant El Nou Desmai d’Aiguafreda

Al Restaurant Baena de Canovelles, en Miquel ens explica que el seu avi va venir de Baena i va muntar el seu bar amb molta il·lusió. El negoci ha passat pels germans de la família fins arribar a les mans del Miguel que li ha donat un aire molt contemporani. Tenen el seu propi hort, i els bonsais molt ben cuidats.

En Miquel Vila del restaurant Baena de Canovelles

L’Annabel, va decidir no marxar a Austràlia per seguir el negoci familiar a Granollers. El seu pare la va convèncer per portar el restaurant La Gran Olla, a l’Hotel Granollers. Ofereixen l’esmorzar de forquilla més clàssic, el de tota la vida.

L’Annabel Lleonart del restaurant La Gran Olla de Granollers

El jove xef Jordi Conill va deixar l’enginyeria aeronàutica pels fogons i va obrir el Sis Quartos a Sant Feliu de Codines. La clau del seu èxit és un bon equip, amb qui ofereix una cuina catalana tradicional amb un toc personal.

En Jordi Conill del restaurant Sis Quartos de Sant Feliu de Codines

Els restauradors es troben a l’Església Parroquial de Sant Feliu de Codines i ja es poden palpar els nervis.

Es dirigeixen al restaurant Sis Quartos on el Jordi els dona la benvinguda. L’espai sorprèn a la resta dels restauradors i tot inspeccionant-lo, topen amb els sis quartos que donen nom al restaurant.

Asseguts a taula comencen a arribar els entrants, que mariden amb un priorat fresc de garnatxa blanca.

Es troben amb uns primers plats molt bons: Anxoves, tàrtar de vaca vella, callós i croquetes, però sembla que els segons es fan esperar…

Mentre el marc pregunta al cambrer “ Que s’ha cremat alguna cosa? “ a la cuina intenten salvar l’arròs socarrat que ha demanat en Miquel.

És la primera vegada que al Joc de cartes no es demanen postres. En aquesta ocasió es substitueixen pels cafès i el cigaló, que posen fi al servei per donar lloc a les valoracions.

L’accident de l’arròs fa puntuar baix el servei del Sis Quartos, però el preu en canvi s’emporta la millor nota.

Després de Sant Feliu de Codines, anem cap a Granollers, on l’Annabel rep als restauradors a La Gran Olla. A primera vista sembla que no agrada l’entrada al restaurant i la troben freda i poc moderna, tot i que després descobreixen un espai molt ampli, més acollidor. L’Asun ‘flipa’ amb la cuina de La Gran Olla i ho veuen tot molt net.

Comença el servei amb un vi de la Terra Alta i tot seguit arriben els plats, que fan molt bona pinta, però en Jordi del Sis Quartos no queda massa content amb la seva truita que sembla massa feta. En Miquel, en canvi, queda encantat amb el seu cap i pota i el cataloga d’un encert. Sembla que la recepta familiar segueix donant bons resultats.

L’àpat a La Gran Olla de Granollers

Arriben quatre gots de cigaló a taula, atenció! que era el primer que tastava mai l’Asun. Tot seguit comencen les valoracions.

L’espai i el menjar s’emporten la nota més baixa, però valoren molt positivament el preu.

Arriba el moment del Baena. Un restaurant que conserva la façana més tradicional d’un bar de tota la vida, però que de seguida deixa sorpresos als restauradors amb un interior modern i acollidor. Han trobat una cuina petita però funcional.

Arriben els primers plats que maridaran amb un vi Do Catalunya i més tard amb un Priorat que sorprèn els paladars dels restauradors i també el seu preu.

Sens dubte, el Baena deixa bocabadats als concursants, en Marc no s’ho creu: ‘Això és una broma?’ Núvols de foie, tomàquets que no son tomàquets, canelons sobre el moll d’un os gegant… Uns plats que sorprenen molt per la seva presentació i també pel gust, tot i que en Jordi queda una mica decebut perquè creu que no són adequats per un esmorzar de forquilla.

El ‘capuccino’ fred i generós agrada a tots i dona per conclòs el servei del Baena.

L’Asun és la més generosa i puntua amb un 10 el menjar del Baena: ha gaudit molt i troba que els plats han estat ‘fantàstics’.

Per acabar, arriben a Aiguafreda on El Nou Desmai endinsa a tots a la natura. Un entorn i vistes que acompanyen els ocells que senten només arribar.

A en Jordi li ‘quadra més’ un esmorzar de forquilla en aquest entorn i l’espai destaca molt per ser tradicional i acollidor. Al arribar a la cuina tots creuen que tot i ser petita està molt ben equipada, però també troben a faltar que no treguin profit de la brasa.

Arriba una truita a taula pel Jordi, que aquest cop sembla que ha encertat, i molt! Mandonguilles, peus de porc, ‘callos’ i xai que recorden l’essència de l’esmorzar de forquilla i compleixen amb les expectatives dels comensals.

La truita de pa amb tomàquet del Nou Desmai agrada a en Jordi del Sis Quartos

Des del menjador senten l’alegria que es cou a la cuina i el Marc decideix fer un cop d’ull. A la cuina l’Asun i les seves filles comenten la jugada satisfetes i la visita del Marc les exalta positivament. En Marc torna a taula per fer els cafès i comenta que a la cuina sembla que hi hagi els Muppets del revol que es viu.

A les valoracions destaca la bona relació qualitat-preu i en Jordi es mostra satisfet perquè creu que s’ha servit un esmorzar de forquilla ‘com Déu mana’.

Arriba el moment més tens del programa i ja s’ensuma la tensió. En Marc diu que se l’hi farà molt difícil fer un esmorzar de forquilla i no pensar en Vallès Oriental.

A la taula de les valoracions surten els desacords amb les puntuacions, les estratègies i justificacions dels restauradors. Destaquen la duresa d’en Jordi amb la cuina del Baena i en Miquel li retreu al Sis Quartos un servei poc atent. Però també hi ha elogis per la bona cuina i la dedicació dels restauradors.

Finalment, el moment més esperat: Qui és el restaurant que ha ofert el millor esmorzar de forquilla del Vallès Oriental?

A l’escenari del Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles, els quatre restauradors esperen el veredicte d’en Marc, que gaudeix del moment previ a dir el guanyador. I entre confeti i molta alegria, el restaurant Baena surt victoriós! En Miquel i la seva dona ho celebren amb la resta i brinden pel resultat.

Entrega del premi al restaurant Baena com a millor restaurant d’esmorzar de forquilla del Vallès Oriental

Felicitem al restaurant Baena com a guanyador i a la resta de restaurants per ser uns grans contrincants.

Sens dubte hem gaudit d’un programa de contrastos, però amb l’essència del bon menjar de la comarca molt present.

Esperem amb moltes ganes la propera visista del Joc de Cartes a la comarca, i tenir així una nova ocasió per donar a conèixer els millors productes i maridar-los aquesta vegada amb els nostres vins de la DO Alella.

El Vallès Oriental és terra de bons productes i gran gastronomia i per això us convidem a descobrir aquests i molts més restaurants on trobareu els millors esmorzars de forquilla. Apropa’t i viu un esmorzar BRUTAL al Vallès Oriental.

Si encara no heu vist el programa, trobareu el resum en aquest enllaç i el capítol complet a TV3 a la carta.

Feu un comentari