La ruta dels 3 monts del Vallès Oriental

La zona del Vallès Oriental predomina per la seva amplia varietat de natura. És un indret natural on es poden realitzar mil i una activitats silvestres com ara senderisme, trekking o excursions de tots tipus pel conjunt de muntanyes, turons i altiplans que formen el Vallès Oriental.
Una de les rutes més importants, i que més destaca, és l’anomenada “Els tres monts”. Aquesta ruta rep aquest nom perquè uneix el parc natural de Montserrat, Sant Llorenç de Munt i el parc natural del Vallès Oriental, és a dir, el Montseny. Una ruta molt bona per tots aquells amants de la natura i que els hi agradi caminar.
La ruta dels 3 monts no és una travessia per fer en un únic dia. Aquesta ruta té una distància total de 106 km i té temps total estimat de 32 hores per poder fer tot el recorregut. És per aquest motiu que la ruta es divideix en 6 etapes.
La primera etapa d’aquesta ruta està estimada en 22 kilòmetres amb un desnivell de 679 metres. En aquest primer traç de la ruta s’inicia al Montseny i passa per Pla de la Calma i Tagamanent. La segona etapa compta una ruta de 18 kilòmetres amb un desnivell de 669 metres. La segona fase es comença per Tagamanent i passa per Sant Miquel del Fai i Sant Feliu de Codines. D’altra banda, la tercera etapa té un ruta de 14 kilòmetres i un desnivell de 309 metres. Aquesta tercera fase comença a Sant Feliu de Codines i passa per Gallifa i Sant Llorenç Savall.
La quarta fase d’aquesta ruta està estimada en 23 kilòmetres amb un desnivell de 800 metres. Aquesta quarta fase s’inicia a Sant Llorenç Savall i continua per La Mola i Mura (La Mola pot ser opcional). La cinquena etapa de la ruta té una duració de 12 kilòmetres amb un desnivell de 486 metres. Aquesta fase s’inicia a Mura i continua per Rellinars. I finalment, la sisena etapa està estimada en 13 kilòmetres amb un desnivell de 724 metres. Aquesta última fase comença a Rellinars i continua per Monistrol de Montserrat fins arribar al Monestir de Montserrat.
La ruta dels 3 monts és l’itinerari senderista del Vallès Oriental on es descobreixen les diferents formes canviants de la natura. A més, aquesta ruta permet realitzar un conjunt d’experiències que fan que cada fase de la ruta sigui increïble. I a tot això, s’ha de sumar el total d’activitats com escalada, vies ferrades o rutes en BTT entre altres juntament amb l’excel·lent oferta de restauració i allotjament dels serveis turístics de la zona.
Per tant, si us agrada el senderisme i voleu passar uns dies envoltats de natura no us podeu perdre la ruta dels 3 monts del Vallès Oriental. No us deixarà indiferents!

Feu un comentari