PEIN Cingles de Bertí

Els Cingles de Bertí formen part de la serralada Prelitoral Catalana i configuren un enllaç natural entre la comarca del Vallès Oriental i d’Osona. Tot i no tenir el grau de parc natural, la seva personalitat natural i paisatgística fa que estigui dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de la Generalitat de Catalunya.

L’indret destaca per les seves valls força tancades, algunes de les quals són especialment interessants pels seus paisatges i l’abundant vegetació que ofereixen. Exemples clars serien el Sot del Bac o d’altres, com la vall dels Sots Feréstecs, que han estat lloc d’inspiració literària. Aquesta vall que va inspirar la novel·la del mateix nom, de l’escriptor Raimon Casellas. En definitiva, aquest espai protegit, ofereix una vegetació frondosa i refrescant, que permet fer-hi agradables passejades i activitats a l’aire lliure.
Als Cingles, així els anomenen els habitants de la zona, s’hi pot entrar des de la vall del Tenes, pel poble de Sant Feliu de Codines o des de la vall del Congost, per Figaró o Tagamanent. El cim més alt és el Puig Fred, de 946 m, i el més conegut, gràcies al seu santuari que arriba als 807m, és el Puiggraciós.

Més informació