La Mitja Marató

Després de vint anys d’història escrita, la Mitja Marató Granollers – la Garriga – les Franqueses s’ha destacat com la més important de Catalunya i la que més aprecien els 8.000 atletes que s’hi donen cita en un dels primers diumenges de febrer.

I és que la Mitja reuneix molts factors que ho fan possible. D’una banda, la cursa combina a la perfecció l’atletisme d’elit que li dóna emoció esportiva amb l’atletisme popular, amb milers de corredors que fan el gruix final. Pel recorregut de la Mitja hi han passat reconeguts atletes de primera fila con Samuel Wanjiru, que va batre el rècord de la prova i el d’Espanya amb un temps de 00:59:26, l’any 2008; Haile Gebreselassie, Marta Domínguez, Estefano Baldini, Gianni Poli, Martin Fiz, Alberto Juzgado, Charlie Spinning… Aquest brillant palmarès en les primeres files ha estat un dels al·licients esportius més importants. Però rere d’aquests grans primers atletes mundials hi ha hagut una massa popular que ha aconseguit omplir la carretera entre Granollers i la Garriga i engrescar molts ciutadans que ja tenen assenyalat aquest diumenge al calendari per sortir al carrer a animar els milers de corredors que omplen tot el recorregut.

L’organització de la Mitja no ha desestimat altres nivells menys competitius i per això des de fa anys, organitza paral·lelament el Quart de la Mitja, per als qui no volen passar dels cinc quilòmetres, i la Mini, destinada als més petits, els qui amb els anys seran els corredors de la Mitja.

Així doncs, en total, la Mitja, el Quart de la Mitja i la Mini mobilitzen i fan córrer al voltant de 8.000 atletes de totes les edats que en tot moment reben el suport de centenars de voluntaris que hi treballen desinteressadament i només per la il·lusió de ser partícips d’un gran esdeveniment tant esportiu com popular.

Més informació