Recuperació de l’ocupació hotelera a la província de Barcelona

NOTA DE PREMSA DIPUTACIÓ DE BARCELONA – 29/04/2011
Resultats de l’enquesta d’ocupació turística de la Setmana Santa
Els resultats de l’enquesta flaix presentats per la Delegació de Turisme de la Diputació de Barcelona a través del Laboratori de Turisme indiquen que els establiments d’allotjament turístic a la província de Barcelona –càmpings, hotels, cases rurals i apartaments– han tingut nivells d’ocupació desiguals durant aquesta Setmana Santa.
Una Setmana Santa molt tardana i amb temps molt variable confirma la recuperació de l’ocupació hotelera a la província de Barcelona en relació a l’any passat -sense considerar el Barcelonès- amb una mitjana provincial del 67,09% (60,82% durant la primera part de la Setmana Santa, i 74,91% durant la segona part de la Setmana Santa).
L’enquesta destaca que els hotels ubicats a la costa arriben a màxims de 86% i 79% (Baix Llobregat i Maresme) durant la segona part de la setmana tot coincidint amb els dies festius. El creixement mitjà a la província ha estat del 6,74%.
El turisme rural per la seva banda mostra encara símptomes d’estancament i de contracció d’ocupació. La major inestabilitat meteorològica de l’interior de la província i dels Pirineus no ha ajudat a remuntar l’ocupació del turisme rural en aquestes zones en comparació a l’any passat.
L’ocupació mitjana ha estat del 59,72%, un 2,71% menys que l’any passat. Tot i això els valors globals d’ocupació en els establiments de turisme rural a la majoria de les comarques són molt elevats amb màxims que superen el 85% durant el segon tram de les vacances de setmana santa en comarques com el Berguedà i l’Alt Penedès.
També el temps meteorològic ha estat un condicionant clau en els càmpings, molt més exposats a la variabilitat del temps. En general mostra un tendència lleugerament negativa en comparació a les dades d’ocupació de l’any passat.
Per últim les dades d’ocupació en els apartaments turístics mostren un comportament similar als hotels, especialment a la costa, tot i que els registres màxims d’ocupació es troben a punts turístics de l’interior de la província.

Feu un comentari