Tens molta calor? Vine als parcs d’aigua del Vallès Oriental

Els parcs d’aigua són la nova alternativa per refrescar-nos quan la calor apreta, les vacances en família no arriben i tampoc tenim accés a piscines, platges o parcs aquàtics.

Què són els parcs d’aigua?

Els parcs d’aigua són d’instal·lacions aquàtiques urbanes de profunditat zero, fet que els converteix en espais segur, lliure d’ofegaments.

És a dir, zones per refrescar-se que no necessiten socorristes ni vigilants i que, els darrers anys, estan proliferant a les ciutats per ser una solució divertida i sobretot efectiva, per combatre la calor.

Amb ells, els menuts poden gaudir de l’aigua de manera gratuïta, segura i accessible durant tot el dia, aixó sí, sempre acompanyats d’un adult.

Es per això que, cada cop són més els ajuntaments del Vallès Oriental que ja els han integrat als seus parcs municipals durant l’època estival. Un cop acabat l’estiu, es desmunten per guardar-los per l’any vinent.

Com són els parcs d’aigua?

Els reconeixereu perquè són zones de jocs acolorides, normalment sense o amb poques ombres que compten amb un paviment especial que no rellisca, agradable al tacte i que evita l’aparició de bacteris per humitats.

En ells conviuen jocs per nens d’edats diferents per tal d’acontentar tant els més menuts com als més grans. I és que als parcs d’aigua trobem figures amb sortides d’aigua suaus, però també altres estructures més grans i interactives com poden ser cubells d’aigua, tobogans o canons.

Cal recordar que l’aigua no és apte pel consum humà, ja que per temes de gestió mediambiental, aquesta es filtra i reutilitza i, per tant, no és potable.

La gestió de l’aigua dels parcs d’aigua

Si heu arribat fins aquí, és molt probable que molts us heu preguntat la següent pregunta: com ho fan per gestionar l’aigua aquests parcs?

La llençen? L’aprofiten?

La veritat es que, en èpoques de sequera com la que corre, com a societat no ens podem permetre fer un mal ús dels pocs recursos hidràulics dels quals disposem.

Per tant, el disseny de les instal·lacions d’un parc d’aigua ha de ser minuciós amb aquest tema.

I què creieu? Qué ho és o que no?

Felicitats! per tots els que heu pensat que sí, ja que efectivament ho és.

Els parcs d’aigua están pensats a partir de criteris de consum responsable i de conservació del medi ambient.

En alguns casos les instal·lacions només es posen en funcionament quan hi ha usuaris, sent ells mateixos els que les activen prement un botó a l’entrada del parc.

Després de la seguretat dels menuts, una de les preocupacions més grans de les empreses dedicades a la seva instal·lació és garantir una gestió de l’aigua eficient i sostenible amb sistemes de recirculació, filtració i desinfecció.

És a dir, l’aigua que es fa servir per als jocs no es malbarata, sinó que, depenent del sistema escollit, aquesta aigua s’higienitza i es torna a fer servir al mateix parc, ja que transcorre per un circuit tancat.

D’altra banda, també es pot donar el cas que l’aigua es torni al sistema del tractament municipal o, inclús, hi ha instal·lacions que reutilitzen l’aigua per regar.

Els parcs d’aigua del Vallès Oriental

La Llagosta

A La Llagosta estan d’estrena. Aquest any, el nou parc ubicat a la plaça d’Europa ha fet les delícies dels nens i nenes de la ciutat. Els veïns ho agraeixen, ja que resulta una manera de divertir-se, que a més a més refresca i ajuda al fet que els nens no passin tanta calor.

Obert de dilluns a diumenge de 10 a les 13 i de 16 a 19, una hora més el cap de setmana.

Granollers

El Parc del Congost s’estén al llarg del marge esquerre del riu i per la seva gran extensió, s’ha convertit en el parc favorit dels granollerins per passejar, practicar esport o, ara a l’estiu, refrescar-se a les seves fonts.

El passat 2021, davant de la plaça de les Hortes, l’ajuntament va integrar un nou parc d’aigua per complementar les fonts ornamentals que ja hi havia.

Un cop acabat l’estiu, els elements es retiraran per tornar-los a instal·lar l’estiu vinent, però continuaran funcionant les fonts.

Obert de  10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Com arribar al Parc del Congost de Granollers.

Santa Maria de Palautordera

Aquestes fonts són discretes i potser, en condicions normals, no se’ns acudiria remullar-nos-hi. Però per ser francs, amb les temperatures de l’any en curs, les fonts del Passeig del Remei, un passeig ombrejat per uns plataners centenari, són una més que una bona opció per passar una tarda a la fresca.

Mollet del Vallès

Parc de les Pruneres 

L’element més original del parc de les Pruneres, és sense cap dubte el seu gran arc-font. És una estructura que no és habitual trobar en un parc municipal i potser, per això, fa que aquest parc sigui tan especial.

L’alçada de l’arc és d’11 metres i d’ell emergeix l’aigua en diferents estats, pluja, núvol o raigs. Que l’aigua brolli de tan amunt provoca una cortina d’aigua que a més de refrescar-te, genera imatges espectaculars de l’Arc de Sant Martí quan es mescla amb els raigs de sol.

Pels que ho vulgueu provar, podeu acudir a la vostra cita amb l’aigua

De dilluns a diumenge de 18:30 a 21 h

Diumenge d’11:30 a 13:30

Com arribar al Parc de les Pruneres.

 Cómo llegar al Parc de les Pruneres.

Dona d’aigua en Mollet del Vallès

La dona d’aigua és una escultura de fibra de vidre d’on raja aigua en certs moments del dia, durant els mesos d’estiu.

La figura, inspirada en les dones d’aigua que es creen en el marc del projecte d’inserció social i laboral a l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, ocupa un espai al centre de la població.

D’ella emanen diferents brolls d’aigua que surten dels cabells i del seu collaret i que s’alternen en la manera de fer sortir l’aigua: a vegades surt en raigs, d’altres com un núvol d’aigua polvoritzada i d’altres des de terra.

Aquesta dinàmica, sorprèn els nens i nenes que hi juguen i els desperta per jugar més activament.

La Dona d’aigua funciona cada dia d’11:30 a 13:30 h i de 17:30 a 19 h.

Com arribar a la Dona d’Aigua 

Parc dels Colors en Mollet del Vallès

Els veïns dels barris de Santa Rosa, Plana Lledó i Can Borrell van guanyar en qualitat de vida un cop van inaugurar aquest parc.

Entre altres instal·lacions i zones de descans, a l’estiu criden l’atenció els dolls d’aigua que hi trobem.

La seva gràcia està en els seus fons de rajoles blaves que imiten la forma de les onades del mar. Si sou curiosos en una d’ elles hi trobareu la firma de l’Enric Miralles, l’arquitecte del parc.

Les fonts funcionen de dilluns a diumenge de 12 a 13 h i de 17 a 19 h. Divendres i dissabtes de 21 a 22:30 h. 

Com arribar al Parc dels Colors de Mollet del Vallès.

Parets del Vallès

Parc del Sot d’en Barriques a Parets del Vallès

Encara que, a l’estiu, un dels atractius principals del parc siguin els sortidors d’aigua que ens criden quan fa molta calor, a aquest parc també hi trobem tobogans gegants, una tirolina i un circuit de cordes. 

Pels més petits hi ha zona de gronxadors i casetes de fusta i pels més grans aparells per fer exercici. 

Pels que no tenen ganes de moure’s massa podran seure a la terrassa del bar i gaudir d’un bon refresc. 

L’horari de les fonts, és de dilluns a diumenge d’11 a 13 h i de 18 a 20 h.

Com arribar al Parc del Sot d’en Barriques 

Canovelles

La font lúdica de la plaça de Núria Miralles i Creus

A tocar de “El Local” tenim l’alternativa als parcs d’aigua de Canovelles.

L’objectiu és fer front a la calor i oferir un entorn lúdic als més menuts de la casa.

La font restarà oberta de 9 a 14 i de 16 a 23 hores.

Què necessites per gaudir de parcs i fonts?

La millor manera de gaudir de qualsevol activitat és anar amb la indumentària adequada que en aquest cas està lluny de ser gaire complicada: 

Així que, si decideixes passar una estona divertida en un dels parcs d’aigua o fonts que t’hem presentat, no t’oblidis de dur:

  • Vestit de bany o bolquers de bany pels més menuts. 
  • Calçat d’aigua, com sandàlies lligades o escarpins
  • Protecció sola, o una samarreta que es pugui mullar. Recorda que no hi sol haver gaire ombra. 
  • Una tovallola
  • Roba de recanvi 
  • Un bon berenar i aigua per si vols fer una pausa i se t’obri la gana. 

I sobretot, sobretot….moltes ganes de jugar.

Ens remullem junts?

Feu un comentari