Més d’una quinzena d’empresaris turístics del Vallès Oriental han participat a la Descoberta de l’Entorn d’enguany

Els assistents han visitat diferents punts del Montseny, una de les zones turístiques de la comarca.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, com ens gestor del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació, a la comarca, va organitzar el passat dilluns dia 20 d’octubre la cinquena edició de la Descoberta de l’Entorn.

Les empreses participants a la jornada de Descoberta de l’Entorn del Vallès Oriental 2014 van visitar diferents punts del Montseny, una de les zones turístiques del Vallès Oriental. Totes elles van conèixer de primera mà com altres empreses i ens turístics treballen i gestionen la qualitat en el seu dia a dia.

La visita es va iniciar a les 9.00 del matí rebent als participants a l’Oficina de Turisme de Sant Celoni. Posteriorment es va realitzar l’Itinerari Urbà de Sant Celoni, on tot passejant van anar resseguint la història de Sant Celoni a través de l’empremta que els habitants d’aquest municipi han llegat. Després van visitar l’Oficina de Turisme de Santa Maria de Palautordera, municipi que és una de les portes d’entrada al Montseny. Seguidament van visitar l’Aula d’Entorn Rural de Can Turró, que ofereix una gran varietat d’activitats per conèixer la natura i els animals de granja. Després van desplaçar-se cap al poble del Montseny on van visitar els apartaments turístics Cal Ferrer. La jornada va finalitzar amb un dinar a la Fonda del Montseny.

L’objectiu d’aquesta acció és que els empresaris turístics de la comarca es coneguin entre ells i tinguin un intercanvi de bones pràctiques. Aquesta acció està emmarcada dins del programa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística) i és un complement de la part de formació que es porta a terme al llarg de tot l’any.

Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED)

El projecte SICTED, promogut per la Secretaria General de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), treballa amb empreses i serveis turístics de fins a 29 oficis diferents i se centra en l’experiència i satisfacció del turista que visita la nostra destinació. Es basa, entre d’altres eines, en l’aplicació d’un Manual de Bones Pràctiques, que varia en funció de l’ofici.

El SICTED és un distintiu que treballa a partir d’un model participatiu que requereix que les empreses i serveis turístics adherits es comprometin amb la qualitat turística. Ofereix un pla formatiu, visites d’assistència tècnica per part d’assessors SICTED, tallers de dubtes i solucions, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l’adequació de l’empresa/servei als estàndards de qualitat.

Més informació al web de TurismeVallès www.turismevalles.com o al web del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació www.calidadendestino.es

Deixa un comentari