L’oferta MICE al Vallès Oriental, poc sorollosa, però d’una qualitat excepcional

Si ets una empresa que busca experiències que transformin els teus equips, aquest article t’interessa.

El MICE al Vallès Oriental, orientat al benestar dels equips.

Per culpa del ritme frenètic del món en què vivim, a les empreses es viuen situacions d’estrès que sovint pertorben el bon funcionament dels equips.

Per exemple, assumir la responsabilitat de l’èxit d’un projecte en funció de terminis poc realistes, es pot traduir en jornades esgotadores que provocaran desequilibris. O, una manca de comunicació entre els diferents departaments, pot ocasionar que la producció es ressenteixi.

Podríem trobar molts més exemples d’estrès laboral, però el què volem avui és veure com l’oferta MICE del Vallès Oriental pot contribuir a tot al contrari, és a dir, al benestar laboral.

Anem pas a pas.

Què entenem per benestar laboral?

Benestar laboral vol dir sentir serenitat i pau interior mentre es treballa. Vol dir sentir que et trobes en un entorn segur, amb un volum de tasques adequat a les teves possibilitats i al teu temps, on es valora la teva feina i on et sents alineat amb els valors d’empresa que regeixen el teu treball diari.

En un to, més místic, també es parla de benestar laboral, quan es parla d’equilibri entre la ment, les emocions i el cos dels treballadors.

En aquesta línia les empreses que detecten desequilibris o conflictes interns, o treballadors descontents i desmotivats, estan començant a posar fil a l’agulla creant programes de salut mental.

Segons mútues com Fremap, les baixes per estrès o depressió, han augmentat des de la pandèmia i són més llargues que per altres trastorns. Així que els números són contundents: aquestes baixes, l’any 2021, van ocasionar un cost de 373 milions d’euros a Espanya, repartits entre el que paguen les empreses, les mútues i l’estat.

Per tant, el benestar laboral, ja no s’entén només com un luxe, sinó com una necessitat. Es parla fins i tot de que s’ha transformat en un avantatge competitiu, gràcies a la infinitat d’estudis que demostren, que les empreses amb treballadors feliços obtenen rendiments més alts que les que no cuiden aquest aspecte.

Sembla, doncs, que el futur és clar: el benestar laboral ha arribat per quedar-se i será decisiu en un futur immediat.


Què pot fer una empresa per cuidar els seus treballadors?

Les empreses més grans són les que poden desenvolupar programes de salut mental o contractar serveis de plataformes com Open up,

per exemple, on els treballadors poden trobar ajudes de terapeutes, entre altres serveis.

Però alhora, tant les grans com les petites poden organitzar jornades especials pels seus equips fora de l’espai de treball habitual.

Jornades que trenquin la rutina i tinguin com a objectiu llimar les tensions i espereses.

Jornades que transformin.

Però no es tracta d’anar a dinar i fer un passeig en bicicleta a la tarda i cap a casa. No.

Es tracta que es facin tallers, activitats, reunions dirigides per especialistes que fomentin aspectes com la interconnexió i l’empatia entrant també en temes més personal relacionats amb els anhels, les emocions i les aspiracions de cada treballador. És a dir, són jornades on es treballa, no sobre fulls d’Excel i informes, sinó sobre temes de fons de l’empresa que tot i ser intangibles tenen molt de pes.

I ara us preguntareu: I com ho faig per organitzar una jornada com aquestes?

I aquí és on l’oferta MICE del Vallès Oriental us pot ajudar.

Què ofereix el MICE del Vallès Oriental a les empreses?

El Vallès com sempre, amaga tresors turístics. Autèntiques delicatessen en la seva especialitat que fan les delícies dels “paladars” més exigents. Racons de luxe, que quan parlem del sector MICE, seran una peça clau per l’èxit de la convocatòria.

Aquest tipus de reunions solen tenir més èxit quan són de petit i mig format i se celebren en espais tranquils on es pugui estar en contacte amb la natura.

Se solen buscar espais idíl·lics on hi hagi un contacte directe amb la natura i preparats per atendre al públic d’empresa. A més a més, l’allotjament i la proposta gastronòmica, son part fonamental de l’èxit.

Anem a les propostes concretes

Cellers

Com el de Can Roda, on es pot treballar entre vinyes amb coachs especialitzats que trauran tot el que els vostres equips duen a dins. Entre la tranquil·litat i serenor de les vinyes els vostres equips trobaran la inspiració necessària per transformar-se, per crear aquelles noves maneres d’operar, perquè tot comenci a rutllar millor. A aquestes sessions no hi podrà faltar un bon tast de vins o alguna cosa més emocionant com un concurs de paelles. No se us fa la boca aigua?

Balnearis

És difícil ser la competència d’una experiència enoturística, i per tant no direm que els banys i tractaments d’aigües termals de la Garriga i Caldes de Montbui ho siguin. Els spas i els massatges han estat sempre una excel·lent manera de regalar-nos benestar i estan molt buscats per les empreses. A totes dues poblacions trobareu balnearis amb sales preparades per qualsevol mena d’esdeveniment, i paquets creats especialment per empreses.

Mindfulness

Ioga, gestió del temps, estils de lideratge, cohesió d’equips i processos d’adaptació als canvis, són conceptes que no els venen de nou a Aira Natura. I és que només veure les activitats que proposen, ja sents que saben de què parlen. A la web trobareu programes d’activitats molt ben treballades i específiques on es defineixen de manera molt clara els objectius i valors a treballar en cada una d’elles. Parleu amb ells, us assesoraran sobre quines triar segons el que vulgueu aconseguir.

A Sant Esteve de Palautordera hi tenim Somlom que es defineixen com un centre de benestar. S’han especialitzat en tot el que giri entorn de l’equilibri, el descans i cures de salut, sobretot en l’àmbit mental i emocional. El programa per empreses que ofereixen concorda perfectament amb totes les idees plantejades en aquest article. Doneu-hi una ullada!

Slow

Però si el vostre objectiu és organitzar una reunió on es prendran decisions importants i necessiteu calma i espais o sales de diferents mides i formats, el vostre lloc és el Mas Sala Gros, el primer Eco Resort 100% ecològic de la península. Triar-lo representa submergir-se en un entorn slow on cada racó convida a la reflexió i on la natura entra pels seus finestrals. La seva proposta d’activitats gira entorn de passejos per la natura, tallers de cuina amb producte propi, classes de ioga, spa o tast de vins.

De tendència a normalitat

Com veieu, el que fan uns anys s’entenia com a tendència ja ha passat a ser una normalitat. Les dades del cost de les baixes laborals per temes d’estrès i depressions, junt amb els estudis sobre el millor rendiment dels treballadors feliços, parlen per si soles.

De la necessitat de cultivar el benestar dels treballadors dins l’empresa ja fa anys que se’n parla. I al voltant d’aquesta idea han nascut empreses de serveis especialitzades en aquest tema, com les que us hem anomenat.

Per tant, podem dir que avui en dia…

Les empreses ja veuen clar el benefici de treballar en entorns laborals sans i la tendència ha passat a ser una normalitat.

Bona setmana per tots

Deixa un comentari