LA CALDERINA, PRIMERA CERVESA TERMAL CATALANA

Nota de premsa Ajuntament de Caldes de Montbui

La primera cervesa termal catalana, feta gràcies a l’aigua que surt dels brolladors naturals de Caldes de Montbui, ha tingut una gran acceptació en la primera presentació pública, feta aquest dissabte.

Més de 400 persones van fer cua per degustar la cervesa termal durant les dues hores que va durar l’activitat, a la plaça de l’Església, i en el marc de les activitats paral·leles a l’Escaldàrium organitzades per les colles populars de la vila. A més, es van esgotar els gots de ceràmica amb la marca “El poble que bull” i es van vendre més de 100 ampolles de 33cl. Aquest cap de setmana, la cervesa ja es podrà trobar a diferents bars, comerços i restaurants calderins. També el Museu Thermalia vendrà al cervesa calderina i els gots de ceràmica personalitzats amb la marca de la vila.

 Primers establiments i entitats que han fet comanda de cervesa termal
En aquests primers dies de distribució de la cervesa termal calderina, els establiments oberts al públics on podreu adquirir la cervesa a partir d’aquest cap de setmana són: Thermalia. Museu i Oficina de Turisme, Balneari Termas Victòria, Restaurant Il Lago di Como, Cafeteria La Lluna Cafeteria Estació d’Autobusos, Restaurant Mediterrània, Cafeteria Les Cases dels Mestres, Càmping El Pasqualet, Restaurant El Remei, Restaurant Rosset, Restaurant Robert de Nola, Racó Quina Canya, La Vallesana, Cooperativa 70, El Cafè del Centre, El Celler, Parc del Bugarai.

També l’han adquirit algunes de les entitats que organitzen les “Barraques de Festa Major 2012” i botigues especialitzades de Barcelona. A més, la cervesa es podrà trobar en els dos esdeveniments anuals calderins més relacionats amb la gastronomia i les tradicions catalanes i calderines: la Fira de Nadal (desembre de 2012) i el Mercat de l’Olla i la Caldera (març 2013)

La Calderina
La cervesa feta amb aigua termal és un projecte que cerca la singularitat i l’originalitat a través del principal valor turístic de Caldes de Montbui, el termalisme. La vila presenta aquest agosarat projecte que ha convertit unes aigües termals que brollen a 74º C des de la mítica Font del Lleó en una cervesa que cal beure a menys de 8ºC.

Arts Cervesers, productors vallesans, han estat els encarregats de fer aquesta elaboració artesanal sorgida de la combinació d’aigua mineromedicinal termal, aigua, malt, llúpols i llevat de baixa fermentació. Tot plegat ha configurat una cervesa de color roig magmàtic, amb aromes fumats i sabor torrat, subtilment mineral.

La cervesa feta amb aigua termal calderina és un projecte promogut per l’Oficina de Turisme i el sector turístic calderí i fet realitat per l’empresa vallesana dedicada a l’elaboració artesana de cervesa, Arts Cervesers.

Més informació: http://www.caldesdemontbui.cat/plana.php?idplana=281&idp=280&idnot=3248
www.visiteucaldes.cat

Article La Vanguardia
Article AraVallès

Deixa un comentari