Dia Internacional dels Museus al Vallès Oriental

Dia Internacional dels Museus al Vallès Oriental

Enguany l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus amb el lema ‘Museus, sostenibilitat i benestar‘.

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Com a institucions de confiança i amb un espais d’unió del nostre teixit social, estan en una posició única per promoure el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

Com es destaca a la Resolució de l’ICOM “Sobre la sostenibilitat i l’aplicació de l’Agenda 2030, Transformar el nostre món” (Kyoto, 2019), tots els museus tenen un paper per impulsar la configuració i la creació de futurs sostenibles, i poden fer-ho a través de programes educatius, exposicions, activitats de divulgació comunitària i investigació.

Cada any, des del 2020, el Dia Internacional dels Museus dóna suport a un conjunt d’ODS. El DIM 2023 se centrarà en:

 

  • Objectiu 3 Salut i benestar mundial: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones i edats, en particular pel que fa a la salut mental i l’aïllament social.
  • Objectiu 13 Acció pel clima: Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus impactes, adoptant mesures de baixes emissions en carboni al Nord Global i estratègies de mitigació al Sud Global.
  • Objectiu 15 La vida a la terra: Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, amplificant les veus dels líders indígenes i conscienciant sobre la pèrdua de biodiversitat.

 

El Dia Internacional dels Museus se celebrarà el dijous 18 de maig.

 

Info Cardedeu: https://museudecardedeu.cat/agenda/

Info Granollers: https://museugranollers.cat/

https://www.mcng.cat/

Info Mollet del Vallès: https://www.museuabello.cat/

Info Caldes de Montbui: https://www.visiteucaldes.cat/

Info Montmeló: https://www.montmelo.cat/ca/pl229/el-municipi/guia-d-equipaments-i-serveis/id6/museu-municipal.htm

Info Vallgorguina: https://www.vallgorguina.cat/ajuntament/cataleg-de-serveis/museu.html

Deixa un comentari