Escaldàrium, la Festa del Foc i de l’Aigua

Nota de premsa – Ajuntament de Caldes de Montbui

L’Escaldàrium ha crescut: Hi ha activitats des de la tarda del divendres fins a la matinada del diumenge.

L’Ajuntament i Termes Victòria organitzen una trobada d’instagramers i un concurs de fotografies.

Ahir es va presentar als mitjans de comunicació la 20ena edició de l’Escaldàrium, en un acte a l’Espai de Can Rius al qual hi van assistir l’alcalde accidental de Caldes, Vicenç Personat, el regidor de Promoció Turística i Termalisme Isidre Pineda, Berta Mayol, Cap de colla del Ball de Diables i d’altres membres de les entitats que col·laboren en l’organització de la festa.

Enguany, l’Escaldàrium ha crescut: més de trenta entitats col·laboren en un programa d’activitats que s’estén des de la mitja tarda del divendres fins la matinada del diumenge. De les principals novetats es van destacar la presència d’un grup de músics irlandesos que tocaran amb l’orquestra de l’Escaldàrium variacions sobre la música original, el Judici i Execució de les Bruixes que representarà Ball de Diables, el divendres a les 21 h. I el concert després de la festa de Lax’n’ Busto. Consulteu el Programa d’activitats adjunt.

https://www.youtube.com/watch?v=0G1H3irmQ3g&feature=youtu.be

El regidor de Turisme i Termalisme de l’Ajuntament, Isidre Pineda va posar en valor l’actiu turístic de la festa: … l’Escaldàrium s’ha convertit en un reclam del poble, del que gaudim tots els calderins…i cal destacar la feina del Consell de l’Escaldàrium i de Ball de Diables durant els 20 anys que celebrem aquesta edició.
L’espectacularitat i la força visual de la festa de l’Escaldàrium han motivat al realitzador Sergi Moreno i a VO TV a fer-ne un documental i a sis fotògrafs acreditats per l’organització a viure’l des de dins i deixar-ne constància.

Tanmateix l’Ajuntament i Termes Victòria organitzen una trobada d’instagramers i premien les millors fotografies de l’Escaldàrium
L’Ajuntament i Termes Victòria organitzen una trobada d’instagramers i un concurs de fotografies a través d’aquesta plataforma digital amb l’objectiu de donar visibilitat a la xarxa i viralitzar l’espectacularitat de la festa de l’Escaldàrium: la festa del foc i de l’aigua. Qualsevol persona interessada pot inscriure’s a l’adreça de correu: info@termesvictoria.com

Programa de la trobada d’instagramers:
Caldes de Montbui, 12 de juliol de 2014
18.30 h Recepció d’instagramers al Termes Victòria. S’oferirà un tast de benvinguda de productes típics de la població.
19.30h. Recorregut fotogràfic pels punts més emblemàtics de la vila termal i els espais on es realitzen les activitats culturals de la pre-festa Escaldàrium.
21.30 h sopar: lliure elecció a càrrec del participant
23.00 h punt de trobada d’instagramers a l’entrada Termes Victòria. En Quim Dasquens donarà les indicacions per a la realització de fotografies durant la festa.
00.00 h Escaldàrium. La Festa del Foc i de l’Aigua

Concurs de fotografies. Premis:
Les fotografies han de fer-se a través d’un dispositiu mòbil que disposi de l’aplicació Instagram. Els participants les hauran d’identificar a la plataforma amb les etiquetes: #caldesdemontbui, #escaldarium i optaran a premis en dues categories:
Categoria A: Millors fotografies dels punts d’interès singular i de les activitats pre festa de l’Escaldàrium.
1er. Premi:circuit d’aigües termals per a dues persones, al balneari Termes Victòria
2on. Premi: lot de productes típics de Caldes de Montbui
Categoria B: Millors fotografies d’Escaldàrium. La Festa del Foc i de l’Aigua.
1er. Premi: estada de cap de setmana per a dues persones (allotjament d’una nit + esmorzar), amb circuit d’aigües termals al balneari Termes Victòria i lot de productes típics.
2on. Premi: circuit nocturn Neox Thermae per a dues persones al balneari Termes Victòria.

La Festa de l’Escaldàrium 
La Festa de l’Escaldàrium, una de les cites més preuades dins el calendari de festes de Caldes de Montbui, és una espectacular posada en escena de la llegenda sobre l’aigua termal. Combinant música original, amb pirotècnia i aigua, el Ball de Diables explica com el foc de l’infern va convertir en termal l’aigua que descansa a les profunditats del sòl calderí.

A partir de les dotze de la nit, a l’hora de les bruixes, s’alternen 6 danses de foc i 3 d’aigua acompanyades d’una orquestra de músics que toquen en directe la música de l’Escaldàrium. En les danses de foc la gent balla i salta sota les espurnes dels diables; en les d’aigua, ballen sota el raig de potents mànegues.

Cada dansa simbolitza una part de la llegenda de l’Escaldàrium i entre totes expliquen el misteriós origen de l’aigua termal de Caldes. Les danses es poden gaudir des de fora, però el millor és participar-hi activament, sobretot les danses d’aigua, on el públic és el protagonista saltant sota l’aigua.

Per a més informació:
www.escaldarium.com
www.visiteucaldes.cat

Deixa un comentari