Рух міських велосипедів у Вальєс Ориєнталь

Протягом кількох років ми спостережуємо що міськи велосипеди в Вальєс Оріжнталь завойвують прихильників.Все більше і більше з нас хочуть втратити задоволення від пересування міськими районами великих міст без заторів і втрати часу.

Але в чому їх переваги та чому важливо вдосконалювати інфраструктуру, щоб заохочувати їх використання?

Що таке міський велосипед?

Міський велосипед – ідеальний транспортний засіб для їзди вулицями міста.

Вони компактні, легкі та швидкі, що робить їх ідеальними для вузьких вулиць і частих закритих доріг у міському середовищі.

Вони також є чудовим способом пересуватися містом, не стикаючись із заторами та цінами на приватних автостоянках.

Ви бачите їх все більше і більше, і це не дивно: вони дозволяють нам проїхати кілька кілометрів, не вимагаючи великої фізичної підготовки.

З ними ми заощаджуємо час і погані моменти, спричинені інтенсивним рухом у місті.

Хто сприяє руху міських велосипедів у Вальєс Ориєнталь?

 У найважливіших містах Вальєс Ориєнталь зростання кількості жителів також призвело до проблем з дорожнім рухом, які вимагають інноваційних рішень.

Безсумнівно, одним із таких рішень є сприяння використанню міських велосипедів, особливо в години пік, наприклад, під час входу та виходу зі школи.

Що може бути комфортніше та веселіше, ніж підвозити дітей на велосипеді?

Час, який був справжнім тортуром заторів і проблем з паркуванням, може стати чарівним часом для батьків і дітей.

І не тільки чарівний, а й екологічний та повчальний.

Тому рішення пересуватися по Вальєс Орієнталь на міських велосипедах виходить за рамки спортивних поїздок і велопрогулянок вихідного дня.

Коли ми використовуємо їх як звичайний транспорт, щоб поїхати на роботу, в магазин або забрати дітей зі школи; це означає, що ми боремося за зміну способу життя, за зміну парадигми моделей нашого міста.

І, як і будь-яка інша зміна, вона породжує нові виклики та перешкоди, які необхідно подолати.

Що захищають міські велосипедні платформи Вальєс Орієнталь?

Щоб покращити умови мобільності користувачів міських велосипедів у Вальєс Орієнталь  громадяни створили організації, які працюють, щоб заохочувати їх використання та мати більш організований і узгоджений голос перед адміністрацією.

На даний момент ми маємо 8 таких організацій у Вальісі, розташованих у таких містах, як Гранольєрс, Ла-Гарріга, Молле або Кардедеу (нижче ви маєте посилання на всі з них).

Будучи некомерційними організаціями та, у більшості випадків, добровільно створеними людьми, які прагнуть змін, завдання цих організацій зосереджені на таких питаннях, як:

Сформулювати та активізувати колектив людей, які користуються міськими велосипедами.

Взаємодіяти з адміністрацією, генеруючи пропозиції щодо розвитку велосипедної мережі та безпеки велосипедистів.

Отримати необхідні послуги, щоб полегшити використання велосипеда як звичайного транспортного засобу.

Реагувати на потреби міської мобільності та логістики, такі як розподіл на «останній милі».

Ось посилання на поточні активні організації:

Granollers pedala

Pedalem La Garriga 

Mollet pedala

Cardedeu Vital 

Llinars pro carrils bici

Vilamajor i Llinars pedalen

La Roca en Bike

Baix Montseny en bici

Велотуризм як двигун велосипедної мережі. 

Уконтексті кліматичних змін, у якому ми живемо, громадські ініціативи, які сприяють сталому розвитку, дають нам надію та виступають прикладом для решти населення.

Якщо ми повернемося трохи назад у часі, то згадаємо, що у 2019 році у Вальєс Орієнтальl була створена платформа Об’єднаємо Вальєс на велосипеді.

Це був важливий момент, оскільки Європейська федерація велосипедистів проектувала ділянку від Жирони до Барселони маршруту Евровело 8.

Цей 7500-кілометровий маршрут є одним із 17 маршрутів, які перетинають Європу і, зокрема, охоплюють весь Середземноморський басейн, від Кадіса до Афін, проходячи через Каталонію.

Таким чином, Об’єднаємо Вальєс на велосипеді, був запущений організаціями, які сприяють використанню міських велосипедів у Вальєс Ориєнталь і про які ми згадували раніше в цій статті.

Її головна місія полягала в тому, щоб у співпраці з адміністраціями була створена та розвинута педальна мережа для з’єднання міст у Вальєс Орієнталь.

Ця мережа мала виконувати дві функції:

  1. Привернути увагу та зацікавити Європейську федерацію велосипедистів в тому, щоб маршрут Euroveló 8 проходив через нашу територію, рекламуючи регіон з точки зору сталого туризму.
  2. Розширити поточну  велосипедну мережу та забезпечення справжньої сталої альтернативи мобільності для місцевого населення.

Крім того, якби Вальєс міг прийняти частину цієї ділянки, це означало б не лише значне збільшення прибуття міжнародних велосипедних туристів у наш регіон, але це також стало б поштовхом для нових економічних ініціатив, пов’язаних із сектором велосипедів.

Переваги велотуризму

Відкриття нових місць на велосипеді – це не лише задоволення, а й дуже корисна справа для нашого здоров’я і для здоров’я планети.

Це вид туризму, який тісно пов’язаний з природою та відкриттям спадщини, тихо і ненавязливо, він сприяє культурному обміну та особистому зростанню як для тих, хто ним займається, так і для тих, хто його приймає.

Крім того, це туризм, який може бути постійним протягом року, таким чином допомагаючи збалансувати проблеми сезонності та перенаселеності.

На жаль, Європейська федерація велосипедистів вибрала ділянку, яка пролягає через Маресме, але справа була розпочата, і організації продовжують працювати над з’єднанням велосипедних доріжок Валлес.

Майбутнє міських велосипедів у Вальєс Оріенталь

Щоб отримати підказки  про те, яким буде наше велосипедне майбутнє, ми повинні поглянути на Спеціальний план мобільності Вальєса.

План, опублікований у лютому 2021 року, передбачає мобільність немоторизованими видами транспорту, такими як велосипед.

Його мета полягає в створенні повної та безпечної педальної мережі, що полегшує щоденні подорожі між містами.

За підрахунками, середня відстань між муніципалітетами не перевищує 7 км, і цілком ймовірно, що якби існувала добре облаштована мережа велосипедних доріжок, набагато більше людей долучилися б до використання міських велосипедів у Вальєс Оріенталь.

Треба мати на увазі, що зростання кількості електричних велосипедів також є пунктом на користь майбутнього використання цих доріг.  Вони потребують набагато меньшої фізичної підготовки для вільного користування, таким чином долаючи один із найбільших бар’єрів на велосипедній подорожі.

Що пропонує цей план?

Однією з його найчіткіших пропозицій є розширення поточної велосипедної мережі до 190 км, оскільки на даний момен вона становить тільки 31 км.

Згідно з останніми даними,  наразі в  міжміське пересування на велосипеді залучено менше 1% населення, і в межах Vallès Oriental є дві зони, які потенційно можуть залучити нових користувачів:

  • Околиці Моллет – Паретс – Ліса де Валь і Сант Фост; i
  • Гранольерс – Кановеллі –Лас Франкесеас  та Ла-Рока-дель-Вальєс.

З іншого боку, передбачається, що з розширенням велосипедної мережі також працюватимуть над:

Удосконаленням та стандартизацією дизайну вивісок.

  • Поліпшенням покриття вже існуючих км
  • Розширенням паркування під охороною на зупинках громадського транспорту.

Майбутнє за велосипедом

Отже, здається, що дуже скоро мрія про можливість пересуватися по Вальєс Ориенталь на міських велосипедах може стати реальністю, на яку багато з нас чекали.

Наявність велосипедної мережі в хорошому стані дасть більше самостійності багатьом людям, які не мають моторизованих транспортних засобів, таким як молодь, яка залежить від своїх батьків, щоб їздити на станції громадського транспорту.

Так само це може стати  тренувальною мотивацією для людей, які ніколи про це не думали.

І велосипедний туризм може привести у  наш регіон нові економічні ініціативи, які оживлять територію.

Як бачите, е дуже багато переваг!

А ви один із тих, кого заохочують їздити по справах на велосипеді?

Розкажіть нам!

Leave a Comment