Крафтове пиво Vallès Oriental, лауреат міжнародних нагород

Думки про відпочинок у вихідні поблизу Барселони тепер можуть означати дегустацію крафтового пива Вальєс Орнієнталь. Як завжди, цей регіон приховує скарби та сюрпризи, які цього разу супроводжуються призом і подаються в склянці.

Міжнародні нагороди прибувають до Вальєс Оріенталь.

Цього квітня в Барселоні проходив Пивний челлендж Барселони, міжнародний конкурс, у якому приймали участь приблизно 1.350 видів пива з 250 пивоварень з усього світу.

У цьогорічному випуску взяли участь дві крафтові пивоварні з Вальєс Орієнталь – Cerveses Sant Jordi та Art Cervesers, які із задоволенням повернулися додому з нагородами.

Що стосується Cervesera Sant Jordi, то воно виграло бронзову медаль за своє чорне пиво Carbonera в категорії крафтового пива Irish Stout & Extra Stout Pyrene та медаль Преміум за те, що його нагороджували протягом п’яти років поспіль.

А що стосується Arts Cervesers, то вона виграла бронзову медаль у категорії Clone & Mixed-Style Beer з пивом Indiana.

Зіткнувшись із свідченнями того, що справи з пивом у Вальєс йдуть добре, ми хотіли глибше заглибитися в цю тему та звернути увагу на роботу місцевих пивоварень за допомогою цієї публікації, присвяченої крафтовому пиву Вальєс орієнталь.

Що ми маємо на увазі під крафтовим пивом?

За останні кілька років світ крафтового пива виріс, як піна, і останнім часом типова фраза: «давайте вип’ємо  декілька стаканів» стала значити набагато більше, аніж просто спілкування.

Революція крафтового пива увійшла в наше життя, і воно більше не сприймається як примха, а як нова культура, яка тут залишиться.

Але що таке крафтове пиво? І чому це ширяє світ?

Крафтове пиво — це загальний термін, який стосується пива, виробленого на невеликих незалежних пивоварнях, які дбають про кожен етап виробничого процесу до найдрібніших деталей.

Крім того, що крафтове пиво не містить ні консервантів, ні добавок, воно має різні смаки та нюанси, які відрізняють його від інших марок або від звичайного пива.

І саме в цьому його привабливість.

Його популярність зумовлена ​​зростаючим інтересом споживачів до автентичних смаків та якісних продуктів.

Кожен бренд використовує солод, хміль і дріжджі,  певний час приготування або час охолодження, щоб досягти тих ароматів і смаків, які роблять їх унікальними.

Кожне пиво відрізняється один від одного, і широкий вибір смаків, які вони пропонують, робить їх такими цікавими.

«Немає людей, які не люблять пиво, є люди, які досі не знайшли того пива, яке їм подобається»

Афоризм Пивовара

Хто ж є виробниками крафтового пива Вальєс Орієнталь, які отримали ці нагороди?

Чи то через його близькість до Барселони, чи через підприємницьку природу його жителів, коли ми прогулюємося по Вальєс Орінталь, у нас часто виникає відчуття, що ми живемо останні події посеред оброблених полів.

Це регіон, де можна дихати містом у сільській місцевості, і в цьому його магія.

Тут немає великих пам’ятників чи високих вершин, але можна знайти яскраві ініціативи, такі як наші пивоварні. Не більше і не менше 4, і всі вони народжені пристрастю та щирою любов’ю своїх любителів  пива.

Ви так думали? Ну, вони не тільки це. У Вальєс Орієнталь народжується не лише крафтове пиво.

Це проекти, які були тісно пов’язані з територією та відновили різноманітність, культуру, історію та звичаї. Але в той же час вони надходять з новими пропозиціями, які мають намір поставити Вальєс Орієнталь на міжнародну пивну карту.

Кого ми бачимо за цими проектами?

Щоб написати цю статтю, ми мали задоволення поговорити з Жоелем, Давідом, Ноною та Фермі.

Вони разом зі своїми командами очолюють Cerveses Sant Jordi  в Кардедеу; ART Cervesers a Lliçà d’Amunt, Quana Beer в  Аметлья дель Вальєс та   Cerveses Barret  у Гранольєрс відповідно.

Все це– проекти, які почалися найбільш органічно та неформально.  Змотивовані цікавістю та непосидючістю їх творців, що захотіли створити інший стиль пива.

Усі вони діти або мешканці Vallès Oriental протягом багатьох років. Вони обрали регіон для запуску своїх проектів, створення нової економічної діяльності. Але не тільки це, їх діяльність допомагає відновити нашу природну та архітектурну спадщину.

Труднощі переробки зерна у солод

На полях регіону у нас є пивоварний ячмінь, ріж,  та ми могли б мати сорти, необхідні нашим пивоварам для виготовлення сусла.

Але проблема виникає в процесі перетворення зерна на солод.

Якщо ми розглянемо процес виготовлення пива, ми побачимо, що він офіційно розділений на 5 етапів: мацерація, варіння, охолодження, бродіння та упаковка.

Тобто, перед мацерацією сире зерно, яке видобувається з полів, має бути осолоджене або перетворене на солод.

Солод отримують шляхом пророщування зерна, щоб насіння концентрувало максимальний рівень цукру, потім припиняють пророщування, сушать зерно та його обсмажуюють.

Справа в тому, що в Іспанії немає солодових машин, крім тих, які великі пивоварні мають для власного використання.

Таким чином, зерно, яке використовується для нашого пива, має біти вивезеним з Іспанії для виробництва солоду та повернутися , або безпосередньо бути купленим за кордоном.

Quana Beers

На даний момент Quana Beers живе цим процесом з 2012 року, коли вони почали виробництво пива.

Вони вирощують власний ячмінь у Серра-де-Куана в Кановеллесі та мають свою невелику пивоварню в Аметла-дель-Вальєс.

Після збору врожаю продукт відправляється до Німеччини, де її приймає майстер-солодовник. Він є фігурою, яка виробляє різні види солоду. Разом з ним, після всіх цих років, у Quana Beers вони отримали 4 види солоду; тобто 4 різні способи смажити ячмінь.

«Наразі 98% солоду, який ми використовуємо, — власного виробництва. Очевидно, що це робить процес виробництва дорожчим, але для нас це головна цінність нашого пива”  — каже нам Нона

Нагадаємо, Quana Beers у 2021 році на конкурсі Barcelona Beer Challenge здобула золоту медаль із своїм Dubble, Belgian Strong Ale; і срібну з  ISR31, у категорії Negra Stout.

 Arts Cervesers і новий пивоварний кластер Lliçà d’Amunt

Правда полягає в тому, що найкраще в проблемах – це знаходити їх вирішення. І в цьому подвигі команда Arts Cervesers, яка з моменту переїзду на завод Can Malé у Lliçà d’Amunt у 2018 році не переставала думати про те, як подолати цю ситуацію.

Їхні стосунки з крафтовим пивом починаються в 2009 році, коли вони починають варити пиво вдома. Для тих, кому цікаво, ось повна історія.

Вони не вирощують власне зерно, а співпрацюють із фермерами в цьому районі, щоб мати можливість відновити старі сорти пшениці, такі як жито з Галлека, або деякі сорти пивоварного ячменю по всій Каталонії.

«Це дуже великі об’єкти, добре сплановані з точки зору логістики, посеред лісу і прив’язані до села.

що дає нам необхідний простір. Те, що ми робимо, це дослідження дріжджів і того, як створити тут солодовий завод».

Яка мета пивного кластеру?

Місія кластера полягає в тому, щоб сприяти співпраці між компаніями, пов’язаними зі світом крафтового пива, створювати синергію та бути живильним середовищем для нових ініціатив.

На даний момент у нас уже є компанії в Кан Мале , такі як Bucaneros, які займаються консервацією; Biolupulus, присвячений вирощуванню хмелю, іншого ключового інгредієнта пива; o Beer Events, присвячений організації пивних заходів, у тому числі Пивного челленджу Барселони.

Варто зазначити, що цього року журі цього конкурсу зібралося на території Кан Мале за кілька тижнів до фестивалю, щоб оцінити та винести свої вердикти.

Це означає, що в цьому місці були зареєстровані 1350 типів пива з усього світу.

«Після літа ми хочемо запустити місце, яке відкриватиметься у вихідні. Ми хочемо, щоб люди відвідували Кан Мале, щоб зварити крафтове пиво. Ми намагатимемося запропонувати програму заходів, майстер-класів і навіть концертів, щоб це був простір не лише для пивоваріння, а й для дозвілля. Ми хочемо, щоб люди зробили це місце своїм», – пояснює Давід Руїс з Arts Cervesers.

Одним із завдань, які зараз стоять перед кластером, є введення в експлуатацію солодовні. Як ми вже говорили, найкраще в проблемах – це знаходити їх рішення.

Це і дорогі, і необхідні установки, щоб мати можливість закрити цикл виробництва нашого власного пива, і проект набирає обертів, аби втілити його в життя до кінця року.

Пиво Sant Jordi  та архітектор Распаль.

Тепер ми залишаємо Льица, щоб переміститися до Кардедеу. Там ми  знайомимося з Жоелем, Рожером та Ракель, які керують пивоварнєю Sant Jordi.

Пиво вариться на старому модернистському складі  Каль Пео, спроектованому архітектором Манелем Хоакімом Распалем, який був муніципальним архітектором Кардедеу на початку століття і чия спадщина є дуже знаменитою по всьому Вальєс Орієнталь.

Маршрут Распаль проходить по його найкращим роботам в Кардереу, ла Гарріга, Гранольєрс  і Фігаро – Монтмань.

Спочатку  Каль Пео був пунктом продажу їжі для худоби, а зараз тут виготовляють крафтове пиво Sant Jordi та  в пивоварні можна поспілкуватися та поїсти.

Це місце складається з внутрішнього простору та пивного саду, де можна добре провести час з друзями. Крім того, в його меню представлені місцеві продукти, такі як гамбургери з яловичини з Кастельтерколь, хліб з  Кан Домене де Кардедеуч  або сири з Кан Бордої з Сан Антоні де Виламажор.

Ви наважитеся випити пива та спробувати крафтове пиво Вальєс Орієнталь?

Як вам така ідея?

Esperem haver-te transmès que ens fa molta il·lusió tenir tot aquest patrimoni cerveser a casa nostra. I sobretot a les persones que el tiren endavant. Persones compromeses amb la seva feina i amb el territori que ens volen oferir el millor de tots dos mons.

Сподіваємося, ми змогли передали вам, щодуже раді мати всю цю пивоварну спадщину на нашій землі. І особливо ми вдячні тим людям, які займаються її збереженням, хто віддані своїй роботі та землі і хочуть запропонувати нам найкраще з обох світів.

Пиво Вальєс – це пиво, яке, навіть якщо сьогодні воно не на 100% Km0 у тілі, ми змогли переконатися, що воно є в душі, і ми впевнені, що дуже скоро воно буде і в тілі.

Вся справа в подоланні перешкод.

До речі! Наступних вихідних, 7 травня, приходьте до Primavirra, і якщо ви хочете отримати більше інформації про інші сорти пива, які також виготовляють у Валлесі, натисніть тут

Тут ви нас знайдете!

Leave a Comment