Велоспорт і майндфулнес: найкраще з двох світів

 Велоспорт та майндфулнес є ідеальним тандемом для того, щоб вивчати нові шляхи самопізнання, в той час, коли ми пересуваємося на двох колесах. Нас більше не задовольняють лише заняття спортом і відмова від рутини, тепер ми додаємо новий інгредієнт:  повну уважність.

Що означає майндфулнес?

Для тих, хто не знайомий із цим терміном, майндфулнес – це англійський термін для того, що ми знаємо як повна уважність.

А що таке  повна уважність?

Це техніка, яка передбачає присутність тілом і душею в усьому, що ви робите.

Простіше кажучи, це означає насолоджуватися теперішнім моментом і максимально використовувати кожен день.

Бути уважним та спостережливим.

Це також означає бути добрим до себе та своїх емоцій і не зациклюватися на надмірних думках чи хвилюванні про майбутнє.

Повна уважність — це потужний інструмент, який може допомогти вам почуватися спокійніше, щасливіше та краще контролювати ситуацію. Боротися зі складними почуттями та розслаблятися під час стресу.

Коротше кажучи, краще долати життєві труднощі.

Тож якщо ви хочете дізнатися трохи більше про те, з чого вона складається та як поєднати їзду на велосипеді та уважність, залишайтеся з нами та продовжуйте читати.

Як включити майндфулнес у своє повсякденне життя

Справа в тому, що світ майндфулнес зростає в геометричній прогресії, і все більше і більше людей з різних сфер заново відкривають для себе переваги її практики.

Її мета — контролювати ті негативні емоції та думки, які можуть напасти на нас без попередження в будь-який час доби й повністю перекрутити нас.

Її практика потребує певного часу відданості, але як тільки це досягнуто, ми можемо практикувати в таких різноманітних середовищах, як у поїзді, під час приготування їжі, під час роботи чи навіть, і саме про це ми поговоримо сьогодні, коли ви їдете на велосипеді.

Що потрібно врахувати, щоб почати займатися??

Свідоме дихання

Почніть з фокусування на своєму диханні. Як повітря потрапляє у ваше тіло та виходить з нього? Зверніть увагу на те, чи відчувається стискання в грудях або животі, чи холодне чи гаряче повітря, коли воно входить і виходить з носа.

Ви можете помітити, що ваше дихання природно змінюється з часом: іноді ви дихаєте швидко, іноді повільно, іноді ви можете помітити, що ваше дихання стає поверхневим під час стресу.

Мова йде про моменти, коли ви помічаєте, що воно змінилося, візьміть кілька хвилин відпочинку, щоб мати можливість знову збалансувати його.

Медитація

Хорошим способом почати практику  усвідомленості є медитація. Сядьте зручно, випрямивши спину, закрийте очі або обережно подивіться вниз на точку перед собою. Дозвольте думкам входити та виходити з вашої свідомості без засудження.

Щоб мати можливість відійти від негативних думок і тривоги, подумайте про місце, де вам дійсно подобається бути, або спробуйте візуалізувати себе в ситуації, де ви почуваєтеся дуже щасливими. Опинившись там, зберіть свої відчуття в той момент, і спробуйте перенести ці позитивні емоції в сьогодення.

Сила їжі

Кажуть, що шлунок схожий на мозок, і тому хороше чи погане травлення може змінити наші емоції та думки. Майндфулнес вчить нас їсти повільно, звертаючи увагу на смак і структуру їжі. Ця практика  також звертає нашу увагу на важливість того, що ми думаємо під час їжі: рекомендує нам мати можливість зосередитися на цьому моменті, тому не бажано дивитися новини або читати робочі звіти під час їжі.

Розслаблення м’язів

Знання того, як скорочувати та розслабляти групи м’язів, наприклад м’язи обличчя, живота або рук і кистей, може допомогти нам усвідомити своє тіло та почати до нього прислухатися.

Ми повинні думати, що багато тілесних болей, яких ми зазнаємо, викликані нашими власними емоціями.

Спроба вправи на розслаблення перед сном допоможе вам потренуватися та мати можливість застосовувати її в інший час дня, коли вона вам може знадобитися.

Як їзда на велосипеді впливає на ваш настрій?

Їзда на велосипеді – чудовий спосіб підтримувати себе у формі, відволіктися від повсякденної рутини та почуватися більш щасливим.

Дослідження показують, що їзда на велосипеді може підвищити рівень щастя на 63% завдяки більшому впливу сонячного світла та контакту зі свіжим повітрям.

Сьогодні поспіх, дорожній рух або забруднення по-різному впливають на наше життя, але найбільше ми страждаємо від, особливо в містах, через  те, про що вже всім відомо: наш улюблений стрес.

Коли ми на межі своїх можливостей, ми потрапляємо в недотримання встановлених термінів на роботі, безсонні ночі, епізоди тривоги чи дисбаланс харчування.

Ми просто більше не можемо.

Ось чому їзда на велосипеді допомагає нам надати нашому життю більш гуманного, екологічного та веселого виміру.

Але крім того, з точки зору здоров’я, їзда на велосипеді допомагає знизити артеріальний тиск і рівень кортизолу (гормону стресу), а отже, зменшити ризик серцевих захворювань або інсультів.

З іншого боку, як і під час інших фізичних навантажень, під час їзди на велосипеді ми виділяємо ендорфіни та дофамін, які є так званими гормонами щастя.

Отже, незалежно від того, чи належите ви до тих, хто їздить на роботу велосипедом, чи до тих, хто раз на тиждень їздить у гори, щоб добре покататися, їзда на велосипеді допоможе вам відчути себе емоційно сильнішими та сприймати життєві труднощі з більш позитивним поглядом.

Якими є переваги поєднання їзди на велосипеді та майндфулнес?

Ми вже дізналися про переваги їзди на велосипеді та  повної уважності окремо, а тепер настав час побачити, як ми їх поєднуємо, щоб їхня  практика не залишила байдужим жодне з наших п’яти органів чуття.

Спеціаліст зі спортивної психології Патрісія Рамірес зі світу спорту у своїй статті на www.sportlife.es каже, що уважність:

«Підвищує концентрацію, покращує увагу та регулює емоції,

що є ключовими аспектами  для покращення спортивних результатів.

Він полягає в тому, щоб спрямувати всю нашу увагу на єдиний фокус:

що ти зараз робиш, чи то бігаєш, плаваєш, стрибаєш чи граєш у футбол».

Якщо нам потрібно виділити ключове слово з пояснення Патрісії, це буде фокус.

Їзда на велосипеді та майндфулнес означають, що під час їзди на велосипеді ми зосереджуємося на таких аспектах, як те, як ми крутимо педалі, наше дихання або силу, яку ми докладаємо руками та кистями, коли тримаємося за кермо велосипеда.

А також на нашому маршруті, на вказівниках і насолодженні краєвидами.

Нам не принесе ніякої користі велосипедна прогулянка у горах, якщо ми весь час будемо думати або говорити про свої особисті чи робочі проблеми.

Більше того, ми можемо навіть отримати травму або потрапити в аварію, якщо наші думки не там, де вони повинні бути.

Майндфулнес, застосована до їзди на велосипеді, означає, що кожного разу, коли наш розум блукає, ми повинні усвідомлювати, що саме він  робить, і мати можливість відновити його та повернутися сюди  і зараз.

Таким чином ми досягнемо повної уваги до того, що ми робимо, і ми зможемо повністю насолоджуватися цим і отримати всі переваги.

Тож якими будуть результати поєднання їзди на велосипеді та майндфулнес?

З усім, що ми пояснили, вони точно будуть хорошими.

У цьому немає сумнівів. Або за саму фізичну активність, або за повну увагу, яку ви їй свідомо приділите.

Поєднання їзди на велосипеді та повної уважності забезпечує повне відключення від потоку думок, які день за днем ​​крутяться  у вашій голові.

Це час психічного очищення та насолоди,  якщо ви регулярно його практикуєте , він перетвориться на кращий контроль над стресом, занепокоєнням і навіть болями в тілі, такими як багато контрактур, від яких ми страждаємо протягом усього життя.

Ви підписуєтеся на велофулнес?

Leave a Comment