Els mercats tradicionals del Vallès Oriental

Un mercat sempre ha sigut un dels llocs de trobada de moltes localitats, pobles i ciutats. Actualment, també ho és i al Vallès Oriental això crida molt l’atenció. Si es vol, cada dia de la setmana es pot visitar algun dels mercats del nostre territori. I cadascun d’ells té algun element especial que el fa únic. Sabeu quin és? Us agradaria conèixer tot el possible sobre aquests mercats? Endavant que avui podreu llegir una guia setmanal dels mercats que trobareu al Vallès Oriental.

Els mercats dels dilluns
No hi ha res millor que començar la setmana visitant els mercats de Cardedeu i Parets del Vallès, aquest últim també es pot trobar els dimecres. En aquests mercats podem trobar una gran varietat de parades que serveixen per abastir a la població de la ciutat i dels voltants de tots els aliments i queviures necessaris per passar uns dies o una setmana ideal. Us hi apunteu?
Mercat de Cardedeu
Els mercats dels dimarts
Els dimarts hi ha una gran varietat de llocs on anar a gaudir del mercat: des de Caldes de Montbui passant per Mollet del Vallès o a Figaró – Montmany. Aquestes tres localitats acullen el dimarts els seus mercats plens de paradetes i espais per comprar productes variats i típics, i que dóna la terra com ara fruites i verdures, i productes manufacturats com roba o utensilis varis entre altres.
Mercat de Mollet del Vallès

Els mercats dels dimecres
Els dimecres podem repetir un dels mercats de dilluns com és el de Parets del Vallès, o visitar dos nous com ara el de Sant Celoni o el del Montornès del Vallès (que repeteix el divendres). Com veieu cada dia hi ha de diferents mercats, i el dimecres no podia ser d’una altra manera. Aquests mercats donen oferta per abastir d’aliments, equipament per a persones i equipaments de la llar.
Mercat de Sant Celoni 
Els mercats dels dijous
Molts dels mercats són tradicions de fa molts anys que mantenen la tradició d’omplir la totalitat dels carrers i places dels pobles o ciutats. Alguns d’aquests són els que se celebren els dijous com el de Granollers i La Llagosta. Aquests mercats predominen per la venda de roba sent el producte més representat, seguit de l’alimentació, els complements personals, i el parament de la llar.
Mercat de Granollers

Els mercats dels divendres
Una vegada es comença a olorar el cap de setmana, els mercats comencen a multiplicar-se i els divendres tenim un total de sis mercats: Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Montmeló i Montornès del Vallès (que també es fa el dimecres). Els divendres els mercats s’omplen de gent que vol començar el cap de setmana amb roba nova, aliments frescos o qualsevol altre complement de la llar. Quina manera de començar el cap de setmana!
Mercat d’Aiguafreda

Els mercats dels dissabtes
Ara sí que sí! Els dissabtes el Vallès Oriental s’omple de mercats amb un total de nou mercats distribuïts per tota la comarca. Aquests mercats es realitzen a Bigues i Riells, Cànoves i Samalús, , Lliçà de Vall, La Garriga, Martorelles, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Maria de Palautordera. El dissabte és el dia més tradicional per anar al mercat i passejar amb la família o els amics per totes les paradetes.
Mercat de Santa Eulàlia de Ronçana

Els mercats dels diumenges
I els diumenges no podien faltar més mercats. Aquests són més especials perquè els diumenges s’han d’agafar amb forces per tenir una molt bona setmana! Per això a Lliçà d’Amunt, Sant Antoni de Vilamajor, Vallgorguina i Vilanova del Vallès es poden comprar tot tipus de productes en les seves parades i gaudir de l’ambient dels mercats! Però sens dubte, un dels mercats de diumenges més importants és el de Canovelles amb més de 10.000 visitants que visiten les seves parades.
Mercat de Canovelles
Com podeu veure, al Vallès Oriental no ens podem queixar de la gran varietat de mercats que tenim. Això suposa un augment en el nombre de compradors i visitants en tots els municipis de la comarca. Què us ha semblat a vosaltres? Us animeu a visitar-ne un? Quin és el que més us agrada?

Deixa un comentari