Benestar i turisme: vacances a escala humana al Vallès Oriental 

Pensar en benestar i turisme a vegades sembla una contradicció, però tot depèn de la destinació escollida i en què s’entengui per benestar.

Què son les activitats de benestar?

Benestar és l’estat de qui se sent bé i de qui té les necessitats bàsiques cobertes. Vol dir sentir-se en equilibri. Experimentar aquella pau interior de quan la ment, el cos i les emocions flueixen en la mateixa direcció.

I que millor que l’època estival per retrobar el nostre centre i nodrir-nos de nous propòsits?

Durant l’any estem sotmesos a moltes pressions, horaris i obligacions que sovint ens fan donar més del que realment podem i volem. 

Però així és el guió de la vida,  i en moltes ocasions som nosaltres mateixos els que l’escrivim. Segur que  podríem passar sense tantes activitats extraescolars, reunions socials o activitats esportives.  Vivim en el neguit constant de fer coses, i el què hem d’aprendre és, precisament, a no fer res. 

Per tant, i si ens apropem a allò que tenim més a prop, valgui la redundància,  sense necessitat de viatges llargs ni aeroports i ens enfoquem a recuperar el nostre equilibri?

Si pensem en activitats de benestar, el que primer ens ve al cap són estades a balnearis, sessions de massatges o de bellesa, i tot i que aquestes ho són i al Vallès les trobaràs, benestar i turisme no es tracta únicament d’això.

Benestar i turisme de qualitat = experiències que ens transformen.

Quan planifiquem els dies més esperats de l’any, pensant en el nostre benestar i els dels que estimem, pensem en descans, en temps de qualitat amb els nostres, en tenir moments per aprendre junts, moments d’oci i moments de relax total. 

Ens imaginem paisatges, seure sense presses, caminades en bona companyía, aigua, nits a la fresca, serenitat i armonía, sobretot molta armonía.

Aquest temps de qualitat representa tancar l’any i agafar forces pel curs vinent.

Vol dir transformar l’energia interna i netejar la ment. 

Per fer-ho necessitem anar a llocs on no hem anat mai, viure noves experiències, conèixer nous punts de vista que ens treuen de la nostra rutina i ens mostren nous mons i realitats.

Darrerament, la frase de “no és el què et passa, sinó com et prens el què et passa” es sent per tot arreu i a nosaltres ens agrada aplicar-la al territori amb una petita variació: “No és on passes les vacances, sinó com les vius”.

Quants tipus de benestar tenim al Vallès ? 

Aquí creiem en allò que en la varietat està el gust i que benestar i turisme no vol dir només rebre un massatge o descansar. Estem segurs que només endinsant-nos en diferents situacions i tipus d’activitats, pel pur plaer de fer-les,aconseguirem la desconnexió mental que necessitem per regenerar-nos.

Per tant, el benestar te’l presentem així:

Benestar i patrimoni.

Reconnecta amb el que tens més a prop de casa. Conèixer la història d’aquella ermita, al mig d’aquell bosc que fa anys on feia anys que no hi anaves. Ensenyar-la als teus fills, els farà entendre d’on vens i ara, tu, quan la tornes a veure, la mires amb uns nous ulls i vols saber per què està allà des de fa quasi dos mil anys.

Benestar i cultura.

Les persones que vivim i que actuem en un territori, som les que el fem créixer i el fem brillar. Som les que generem cultura quan, de forma conjunta ens arremanguem i participem de les nostres festes, quan les imaginem i les creem. Vine a formar-ne part. Són festes popular de veritat on trobaràs a l’autèntica gent de cada un dels pobles gaudint al teu costat.

Benestar en família.

Moure’s en família no és fàcil, però val la pena pels moments que compartim. Quan descobrim junts nous indrets, sabors, músiques i persones, ens transformem en un equip i això cura tots els distànciaments que patim durant l’any. Creem nous records conjunts que ens arrancaran somriures en els moments més feixucs.

Benestar termal.

Aquí no cal dir gaires coses. És el turisme de benestar per antonomàsia. Banyeres de bombolles amb dolls d’aigua a pressió que, plàcidament, ens fan trontollar l’esquena i les plantes del peu. Sessions de massatge o de bellesa… Per tu, per la teva parella i per a qui ho vulguis regalar. 

Benestar gastronòmic.

Mongetes del ganxet, pasta, cervesa, iogurt i formatges, fruita i verdures; vi, embotits i pans de tots tipus de cereals… I no només tenim producte. La nostra restauració és excel·lent, amb establiments de tota la vida i d’altres de cuina d’autor que fan autèntiques meravelles als fogons.

Benestar esportiu.

“Com més actius, més vius!” Les platges no agraden a tothom i fer esport sempre és una opció meravellosa per equilibrar el cos amb la ment i l’esperit. Si vols saber els llocs més frescos per caminar o anar en bicicleta pel Vallès aquest estiu, consulta aquest article.

Benestar natural.

El Parc Natural del Montseny és el nostre buc insígnia pel que fa al turisme de natura, però també tenim el Parc Natural de Montnegre Corredor o els Cingles de Bertí. Com veieu no ens quedem curts en aquesta matèria, una de les més importants per retrobar el nostre equilibri al ritme del cant dels ocells. 

Benestar de compres

El centre de viles com Granollers, Sant Celoni o Mollet han sabut conservar el seu comerç i la tradició dels dies de mercat setmanals. A més a la Roca tenim un dels outlets més visitats de Catalunya, La Roca Village. No et farà falta anar enlloc més per trobar tot el que necessites per les teves vacances, o pels obsequis i records per aquells que no t’hi han pogut acompanyar. Això sí, recorda sempre fer compres responsables i no comprar més del que necessites.

Adeu a les aglomeracions, benvinguts als petits plaers.

El Vallès Oriental és l’eterna joia per descobrir. 

Els seus atractius no els trobaràs als catàlegs de les agències de viatge, i això és el que la fa una comarca interessant. És una barreja de les opcions de sempre amb una constant evolució en l’oferta d’activitats. La seva proximitat amb Barcelona, la fa ser moderna, pionera i eficient, però la seva tradició rural, li dona aquella àurea que indica que el temps no ha passat, en certs aspectes.

Quan vinguis, tindrás temps. Temps de retrobar-te amb aquells petits plaers de la vida que són els que la fan gran.

El teu benestar t’espera al Vallès Oriental vine, tasta, juga i sobretot, passa’t-ho bé amb els teus. A prop de casa i en qualsevol moment.

Deixa un comentari