Museu del Bosc i la Pagesia

El Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina es troba en una casa antiga remodelada, Can Mainou, que va ser donada l’any 1993 pel Sr. Joan Mainou i Fornés mitjançant un vitalici a l’Ajuntament. Aquesta remodelació va ser finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa Viure al Poble Més, destinat a la regeneració urbana i la promoció turística del municipi. El museu va ser inaugurat el dia 26 de novembre de l’any 2016.

El museu posa èmfasi en la memòria col·lectiva del municipi, mostrant el seu passat rural a partir de les eines utilitzades en els treballs a bosc i a pagès i el testimoni dels mateixos protagonistes a través de fotos i audiovisuals. La col·lecció del museu es reparteix en dues plantes que donen valor al món del bosc, la natura i la pagesia

La planta baixa està dedicada a la pagesia: vida i els valors a pagès, les eines utilitzades i els avanços tècnics, els cereals i la vinya. El pati exterior del Museu s’especialitza en els animals de tir: usos, materials i parts del carro.

Adreça

Carretera Nova, 36, Vallgorguina, Cataluña, 08471, Espanya.

Dades de contacte

938679125

info@turismevallgorguina.com

http://www.turismevallgorguina.com/museu-del-bosc-i-la-pagesia/

Serveis