Activitats per fer en família

El Vallès Oriental és una comarca molt diversa i amb diferents realitats arreu del territori. Si veniu en família, teniu a la vostra disposició un ventall molt ampli d’activitats per a fer, on podreu descobrir la natura, els museus, passar un dia d’esbarjo o posar-vos en la pell d’un granger o un arqueòleg.

Un dia de granja en família
Al Vallès Oriental podreu trobar infinitat de granges i cases pairals o masies on us ofereixen diferents activitats per conèixer la vida d’un granger. Quins són els animals que podem trobar en una granja, què fa un granger cada dia per tal que, tant l’hort com els animals estiguin ben cuidats, quins productes es poden treure dels animals i com…. Vine a les granges del Vallès Oriental i ho coneixeràs de primera mà.


·      Ecosalgot és una granja ecològica on fan visites guiades i a més, també podreu gaudir d’una degustació dels seus productes.
·         Can Sala és una casa pairal del S. XV on podreu conèixer els seus animals.
·         L’Aula d’entorn rural Can Poués una masia rehabilitada on podreu gaudir d’un dia a pagès en família
·   L’Aula d’entorn rural Can Turróus ofereix una gran varietat d’activitats per descobrir la granja, els seus animals i els seus productes, a més de tallers i visites.
Un dia al museu en família
Els Museu del Vallès Oriental ofereixen activitats per a totes les edats, on coneixereu cada museu i les seves particularitats adaptades per a les famílies.


Al Museu Thermalia us ofereixen conèixer el patrimoni, les aigües termals i les arts plàstiques mitjançant tallers didàctics.
Al Museu de Cardedeu us proposen passejades per la natura, itineraris de patrimoni, exposicions i tallers per a tota la família, on coneixereu a més dels fons històric i etnogràfic del museu, la farmàcia de l’apotecari de la vila Tomàs Balvey.
El Museu de Ciències Naturals de Granollers, una de les activitats que organitza és l’observació d’aus als aiguamolls de Can Cabanyes, a més compta amb un planetari on podrà gaudir tota la família.
A la Casa Museu l’Agustípodreu conèixer com era la vida a una masia al segle XVIII, viureu l’experiència a través dels sentits mitjançant la música, les olors, els objectes i les imatges de l’època.
Un dia de lleure a la natura en família
Si hi ha alguna cosa que no podem posar en dubte, és que al Vallès Oriental poder gaudir d’un dia de lleure a la natura en família és una de les millors opcions per a un dia assolellat. Podreu triar entre passar un dia amb cavalls o ponis a les hípiques de Can Tamp o Equus Aventura, o fer les activitats de turisme actiu que us proposen des de les empreses Aprèn Serveis Ambientals, Aventura i Lleure El Tercer Element oL’Esquirol Natura i Lleure que van des de fer rutes a peu a fer jocs d’orientació, passant per gimcanes, tallers, esports i moltes més activitats.

Un dia aprenent oficis en família
A la comarca també podeu aprendre alguns oficis a través de tallers i visites guiades que ofereixen algunes empreses.
·         Mons Observans és un jaciment arqueològic on podreu gaudir en primer lloc d’una visita guiada, seguida d’un taller d’arqueologia on tu seràs l’arqueòleg.
·         Pastes Sant Martí és una empresa familiar de Caldes de Montbui on elaboren pasta amb aigua termal, des del mes de febrer fins l’Abril Podeu gaudir de les seves visites guiades.
·         Formatgeria Montseny és una formatgeria on us ensenyaran com es fa el formatge de pastor al Montseny.
·       A Can Puigoriol Xic podreu aprendre a fer colònia, un herbari, un forn solar i fabricar paper reciclat a més de gaudir de les seves visites a l’hort ecològic i la granja d’animals

Aquesta setmana destaquem…El Mercat del Vi i el Formatge de Granollers


Deixa un comentari