5 balnearis per relaxar-te al Vallès Oriental

Estàs buscant un pla d’última hora pel pont de la Puríssima? Si necessites relax, no cal que vagis gaire lluny. A TurismeVallès t’expliquem com fer-ho als 5 balnearis del Vallès Oriental. L’aigua termal amb qualitats mineromedicinals que brolla a la Garriga i Caldes et deixarà com nou per encarar les festes de Nadal fresc com una rosa.

1. Gran Hotel Balneari Blancafort

Diuen que les propietats terapèutiques de les aigües termals de la Garriga es coneixen des de l’Edat de Bronce, quan ja s’utilitzaven per fer un ritual. El Gran Hotel Balneari Blancafort va obrir les seves portes fa 175 anys i des de llavors no ha deixat de ser visitat per provar els beneficis de l’aigua de les seves piscines. Ara s’hi ofereixen mil i un tractaments, amb la medicina ayuvèdica involucrada en alguns d’ells.

2. Hotel Termes la Garriga

Després de gairebé dos anys tancat, el Termes la Garriga ha tornat amb més energia que mai. De dimensions més modestes que el seu veí, treballa per fer de l’experiència termal un record únic. A part del seu circuit d’aigües, amb piscina interior i exterior, el balneari ofereix tot tipus de massatges. Què us en sembla un de bambú? O preferiu provar-ne de balinès?

3. Termes Victoria

Amb orígens al segle XVII, se sap que el rei Alfons XII ja va anar a buscar calma i tranquil·litat a l’Hotel Termes Victoria de Caldes de Montbui. També hi han passat pintors i futbolistes com Kubala a la recerca d’inspiració.  Hi trobaràs circuits termals d’un dia inspirats en els que feien els romans i també teràpies amb xocolata i minerals. No et perdis el Nox Thermae, una experiència nocturna única.
4. Balneari Broquetas

A l’altra banda de la plaça del Lleó de Caldes de Montbui, hi  trobareu el Balneari Broquetas. Fundat a principi del segle XVIII, el recinte ha crescut tan que ara disposa més de 83 habitacions i s’hi ofereixen tot tipus de tractaments, inclosos els circuits privats. Una de les seves joies és l’autèntica sauna romana (vaporàrium) del segle II que encara es conserva a la galeria de banys. És una estufa natural de pedra coberta amb una volta, on els romans s’asseien en bancs de pedra.5. Balneari Vila de Caldes

El tercer balneari que trobareu a Caldes es va fundar l’any 1680 i actualment pertany als mateixos propietaris que el Balneari Broquetas: el Balneari Vila de Caldes. Va ser totalment reconstruït per les Olimpíades, però sempre ha mantingut l’essència cultural i artística que va aconseguir arrel de les reunions i tertúlies que hi feien pintors com Manolo Hugué, Picasso o Miró. Hi trobareu circuits termals i zona de tractaments de tot tipus. No us perdeu el seu restaurant Burg&Gintònic. Una delícia!


Deixa un comentari