32 EMPRESES I SERVEIS DEL VALLÈS ORIENTAL HAN ESTAT DISTINGITS A LA 3ª REUNIÓ DESTINACIONS SICTED DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

  • El distintiu de qualitat turística SICTED és un projecte que aposta per la millora de la qualitat en la destinació turística del Vallès Oriental.

  • A partir de l’ edició 2009-2010, les dues destinacions SICTED existents a la comarca s’agrupen en una sola destinació, Vallès Oriental.
 

El subdirector general de calidad e innovación turística de la Secretaría General de Turismo, el senyor Gonzalo Ceballos Watling; juntament amb el director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, el senyor Xavier Carbonell; i el diputat delegat de Turisme, el senyor Carles Ruiz Novella han presidit aquest dimecres dia 23 de setembre a la Casa Llotja de Mar, la 3a Trobada de destinacions turístiques del SICTED de la província de Barcelona.

L’acte ha comptat amb la presència del president delegat del Consorci de Turisme i alcalde de l’Ametlla, el senyor Jordi Pousa i Engroñat; l’alcalde de Caldes de Montbui, el senyor Jordi Solé i Ferrando; la regidora de turisme de Granollers, la senyora Andrea Canelo i Matito; i el regidor de turisme de la Garriga, el senyor Joaquim Fornés i Salillas.

L’objectiu de la trobada ha estat presentar els resultats obtinguts en la implantació del projecte de qualitat en destinacions en aquesta tercera edició (2008-2009), avançar les novetats de la quarta edició (2009-2010), i lliurar els distintius aconseguits a les empreses distingides. A la comarca del Vallès Oriental 32 empreses han rebut el distintiu Compromís de Qualitat Turística, que les distingeix com empreses que aposten per la qualitat i la millora turística.

Aquestes són:

Empreses SICTED Destinació Ruta Modernisme d’estiueig al Vallès Oriental:

AGÈNCIA DE VIATGES RAMASAN, Granollers
COMERÇ MALALTS DEL VI, Granollers
COMERÇ CAN PERRIS, La Garriga
COMERÇ JOIERIA MARCH SCP, Cardedeu
COMERÇ JOIERIA POUS, La Garriga
CASA DE COLÒNIES LA TRAÜNA, Montseny   
CASA RURAL CAL PINYATER, Llinars del Vallès
CASA RURAL LES OLIVERES, Cànoves i Samalús
HOTEL AUGUSTA VALLÈS, Vilanova del Vallès
HOTEL GRANOLLERS, Granollers
HOTEL MOLÍ DE LA TORRE, Bigues i Riells
MUSEU ARXIU TOMÀS BALVEY, Cardedeu
RESTAURANT LA CALMA, CULTURA I LLEURE, Tagamanent
RESTAURANT LA GRAN OLLA, LA PIRANYA, Granollers
RESTAURANT TRÀNSIT, Vilanova del Vallès
SANT MIQUEL DEL FAI, Bigues i Riells
SERVEI DE GUIES: ANTEQUEM, Mataró
STOP-STRESS BCN, La Garriga
TRANSPORT TURÍSTIC LA DILIGÈNCIA, Canovelles   
TERMES LA GARRIGA, La Garriga

Empreses SICTED Destinació Caldes de Montbui:

CÀMPING EL PASQUALET, Caldes de Montbui
COMERÇ CICLE VITAL, Caldes de Montbui
COMERÇ EMBOTITS PEDRAGOSA 1, Caldes de Montbui
COMERÇ EMBOTITS PEDRAGOSA 2, Caldes de Montbui
COMERÇ FARMÀCIA CODINA, Caldes de Montbui   
COMERÇ JOIERIA DOMI, Caldes de Montbui
COMERÇ ÒPTICA TIBAU, Caldes de Montbui
COMERÇ PASTES SANMARTÍ, Caldes de Montbui
EMPRESA D’ACTIVITAT ESPORTIVES I D’OCI TERRA DIVERSIONS, Santa Eulàlia de Ronçana
OFICINA DE TURISME THERMÀLIA, Caldes de Montbui
POLICIA LOCAL, Caldes de Montbui
RESTAURANT LA BOTA DE CALDES, Caldes de Montbui

Una aposta per la qualitat turística del Vallès Oriental

Sota els auspicis de la Secretaria General de Turisme i de la Federació Espanyola de Municipis i amb la coparticipació de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, s’ha anat establint el projecte d’implantació del SICTED a diferents zones del territori. El Consorci de Turisme del Vallès Oriental va apostar, ara fa dos anys, per iniciar-se en aquest projecte de qualitat turística a través d’un dels productes més característics, la Ruta del Modernisme d’estiueig al Vallès Oriental. Aquesta era la segona destinació SICTED que existia en el territori, ja que Caldes de Montbui va ser un dels municipis pioner en l’aposta per a la qualitat en la destinació turística iniciant-s’hi l’any 2006.

A partir d’aquesta nova edició 2009-2010, les dues destinacions SICTED existents a la comarca s’agrupen en una sola destinació anomenada Vallès Oriental i un sol ens gestor, el Consorci de Turisme del Vallès Oriental. D’aquesta manera el projecte s’estén a tota la comarca facilitant la incorporació i la participació de noves empreses d’arreu del territori.

Sistema Integral de Qualitat Turística (SICTED)

El SICTED suposa un nou enfocament en l’ampliació del Sistema de Qualitat Turística Espanyola. L’objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat en la destinació, per tal d’aconseguir una gestió contínua i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística nacional. L’aplicació del sistema presenta importants avantatges competitius com el reconeixement del sistema a nivell estatal, la cohesió de la destinació, la millora de la percepció de la qualitat de la destinació per part del visitant o l’augment de la percepció de fiabilitat i seguretat de l’oferta, entre altres factors.

Un dels punts claus del distintiu SICTED és la sensibilització cap a la millora de la qualitat en destinació. Aquesta tasca es dur a terme mitjançant la informació al turista, la implantació de bones pràctiques alhora de treballar, el desenvolupament d’eines d’excel•lència, la dotació de recursos i els mecanismes de reconeixement com el distintiu a la destinació, el distintiu a l’empresa o entitat pública i el certificat d’assistència a les persones participants.

El 21 de novembre de 2005, es van signar l’acord entre la Secretaria General de Turisme, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Delegació de turisme de la Diputació de Barcelona, per dur a terme la difusió i implantació del SICTED a la província de Barcelona, i també l’acord entre la Delegació de turisme de la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona amb l’objectiu d’implantar en diferents destinacions de la província de Barcelona el SICTED.

Per a més informació, consulteu el web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental – http://www.turismevalles.net/

Deixa un comentari